I helgen reiser tribunen seg på Hommersåk

JOBBES FORT: Statusbilde tatt på skift 2 av 7.

Helt fra kunstgressbanen kom i 2012, har Riska FK ønsket seg tribuneplass. I helgen blir dette ordnet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 15.03.2019 kl 20:02

– Vi bygger en 60 meter lang multitribune. Det er langt mer enn en vanlig tribune, den har masse funksjoner. Den har lagerplass til utstyr og vedlikeholdsarbeid, sitteplasser, innbytterbenker og egne plasser satt av til handicap. I tillegg til dette har den også og en speakerbod, kameraplass og en kiosk. Derfor kaller vi det for en multitribune, den dekker flere ting, sier Lennart Ims (47).

Ims er mannen bak prosjektet, og forteller at han fikk inspirasjon fra Varhaug.

– Avstanden mellom banene er veldig liten hos oss, og på grunn av sikkerhetssonene som må være på banen har vi ikke hatt så mye plass til å bygge noe. Men så oppdaget jeg en løsning på Varhaugs stadion, og slik fikk jeg ideen. Jeg ble overrasket over hvor mye du fikk plass til i et bygg, og startet å tegne noe lignende til Riska sier han.

(Artikkelen fortsetter under illustrasjonen)

SKISSE: Prosjekttegning av bygget, tegnet av Lennart Ims.

Enormt dugnadsengasjement

Multitribunen skal opp i rekordfart. Prosessen startet forrige onsdag, og skal stå klar på søndag. Det vil si knappe fem dager med arbeid. Alt er dugnadsarbeid, og over hundre mennesker har samlet seg i prosjektet.

– Det er mange fordeler med å gjøre dette som dugnadsarbeid. Det viktigste er at vi får mye mer effektivitet i hver dugnadstime når vi er så mange. Den type bygg vi bygger har ikke samme behov for fagkompetanse, så her får vi mye mer bruk for folk som nødvendigvis ikke kan bygg, men som kan hjelpe til med kapping, saging og bæring, sier Ims.

Dette er ikke første gang det har blitt satt opp et bygg på Riska i rekordfart. For to år siden på denne tiden ble det satt opp et servicebygg som ble reist og tettet på én helg.

– Vi liker å være spenstige. Det blir en egen inspirasjon i det å være med å bygge noe hvor resultatene vises så fort. Vi tar gedigne skritt hver dag, og det er inspirerende for alle som er med å se hvor fort det går. I tillegg hadde det gått ut over treningstid og kamp dersom vi hadde leid inn et byggefirma som holdt på lenger, forteller Ims.

Mange ser på dugnad som et ork og en tidstyv, men Ims har en klar strategi for hvordan å få med folk.

– Når det skal være dugnad må det ikke kjeftes på plass. Det fungerer ikke å gi folk en pekefinger og si at de må være med. Det handler mer om å gi folk et bilde av hvordan akkurat deres hjelp er med å bidrar. Jeg pleier å si "hvis du er med på et skift nå, så ser det sånn ut på søndag", og viser en illustrasjonstegning. Når du bruker den måten å inspirere på, vekkes et engasjement og en motivasjon, forteller han.

Funksjonelt

Ims forteller at multitribunen skal bygges mellom kunstgressbanen og gressbanen. Selv om selve tribunen er vendt mot kunstgresset, har Ims designet en funksjon som gjør at man kan se begge baner.

– Vi har ni vinduer i tribunen som gjør at man kan se begge baner. På tredje rekke kan du vippe opp en luke, så snur setet seg slik at du ser mot gressbanen, forteller han og fortsetter;

– Vi vil ha noe som er lunt og som har gode plass til å sitte i. Det blir lettere for foreldre å være med når de har plass å sitte også. I tillegg kommer det ti varmeovner i taket, så det blir varmt og godt, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...