Sandnesposten A/S

I juli åpner hun nett-klatrepark i Melshei

KLAR: Linda Grace Davis Hov er spent på åpningen av den kombinerte nett og klatreparken. De først henvendelse har imidlertid allerede kommet. Foto: Trond Eirik Olsen

Går alt etter planen, kan hele familien i løpet av 
sommeren hoppe og sprette i høyder på opptil 13 meter over bakken i Melshei. Linda Grace Davis Hov har allerede stor pågang fra folk som vil ta sats.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

MELSHEI: – Folk vil være sikret av minst tre meter høye sikkerhetsnett, så det er ingen fare. Konseptet har vi hentet fra England og det er mulig for folk i alle aldere å benytte seg av tilbudet. Det blir utrolig spennende å presentere dette. Sandnes mangler en klatrepark og nå får de også et konsept som er unikt i Norge, sier Linda Grace Davis Hov.

I løpet av juli vil den driftige damen, som også er flyvertinne, åpne nett- og klatreparken «Skogsprett». Her vil det i tillegg til nettparken, som er lagt opp som en løype, også være en mer tradisjonell klatrepark der de som våger kan prøve seg på litt større utfordringer. Det vil også bli åpnet en kiosk der man i stor grad vil benytte varer som er produsert i nærdistriktet.

Familiebedrift

Det samlede området for parken, som ligger plassert i et skogsområde mellom Melshei og Rogaland Arboret, er på i alt 13 mål og det er for lengst inngått leieavtale med Statskog og Rogaland Arboret. Politikerne ga grønt lys for dispensasjon for parken, som ligger i et LNF-område, i fjor. Sist uke startet sluttarbeidet med parken. Fagfolk var da i full gang med å montere og sikkerhetsteste nettene, som skal gjøre det mulig for alle som ønsker det å sprette trygt langt over bakkenivå.

– Jeg har nesten bodd her oppe den siste tiden og er glad for at vi nå nærmer oss slutten på arbeidet. Vi ser fram til åpningen. Planen er å ha åpent for publikum i skoleferier og i helger. I tillegg vil vi ha åpent for skoler, barnehager og andre institusjoner etter avtale. Det skal også bli mulig å feire bursdager her, sier Davis Hov, som selv ikke er helt ukjent med klatreparker.

– Min far driver aktivitetssenteret TrollAktiv i Evje der klatring også er en del av tilbudet og jeg har hentet mye inspirasjon og fått god drahjelp herfra. Klatring er noe jeg nærmest har fått inn med morsmelken. TrollAktiv er med her som investor. Du kan godt si at parken er en familiebedrift, sier hun.

– Målet er å leve av dette?

– Ja, vi har stor tro på at parken skal bli et flott mål for folk i regionen. Noe av hensikten har vært å skape gode og spennende opplevelser der hele familien kan delta. Samtidig gir vi barna mulighetene til å bevege seg, der er bra for motorikken, sier hun og fortsetter;

– Jeg har tre barn selv og har mange steder opplevd å besøke steder der bare de eldste har muligheten til å delta, mens minstemann blir stående utenfor. I nettparken kan alle delta med hopp og sprett. Så kan de som har høyde nok og lyst på litt større utfordringer besøke klatreparken der de vil kunne klatre sikkert og få kyndig hjelp av erfarne instruktører.

Nettparken vil bestå av fem nett i ulike størrelser og høyder. Noen av nettene, som fungerer litt som trampoliner, vil også bli fylt opp med baller. Det vil være passasje mellom nettene og folk skal kunne oppholde seg her i to timer av gangen.

Stor pågang

Ifølge Davis Hov er det allerede pågang av folk som ønsker å besøke parken.
– Vi har allerede fått henvendelser fra skoler og andre institusjoner som ønsker å komme. Mange har uttrykt glede over at det nå kommer en klatrepark i distriktet. I dag må man kjøre langt for å finne noe liknende. Nedstrand er det nærmeste jeg kommer på og nettpark er det så langt bare vi som kan tilby, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...