I kveld blir det auksjon på Kinokino

AUKSJON: Øyvind Arnestad Nilsen (t.v.) auksjonerer bort resten av utstillinga «Gann & Graveren» på Kinkino i kveld. Kurt Klausen var på besøk i september. Han har jobba i keramikkindustrien. Foto: Borghild Gudmestad

I kveld kan du kjøpa med deg keramikk frå keramikkutstillinga «Gann og Graveren» på Kinokino.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 25.11.2016 kl 15:35

Utstillinga opna i september og har vore svært godt besøkt. Utstillingsleiar Jan Kjetil Bjørheim gler seg over at besøket blei større enn forventa, og at nå kan folk koma på auksjon og by på det som er igjen.

Gullkorn

– Me har gitt noko til Jærmuseet, slik at dei kan bruka dette. Noko er i privat eige, medan resten blir auksjonert bort torsdag, fortel han.

– Eg trur det er nokre gullkorn her.

Det er mest keramikk, men også litt møblar og tekstilar som skal bort i dag. Produkta er eit lite utval av produksjonen Gann-Gravaren hadde på 1930- og 40-talet, men noko frå tidlegare også.

Øyvind Arnestad Nilsen blir auksjonarius, og det er ikkje fyrste gongen han gjer dette. Han står bak sjølve utstillinga, der han seinast sundag hadde omvisning for mange på Kinokino.

– Det blir selt til høgaste bod med keramikk, men også møblar, litt tekstilar og litt bilete, seier han.

Byhistorie

Han er opptatt av kor viktig keramikkhistoria er for Sandnes som by.

– Utstillinga har vore ein suksess. Dette er viktig for Sandnes.

Mange som har vore på utstillinga er folk som har jobba i industrien, noko som arrangørane også håpa på.

Ustillingsleiar Bjørheim gler seg:

– Eg trur dette blir veldig kjekt.

Inger Belsvik

Nå har han begynt å førebu neste store ustillinga som opnar i januar neste år. Då blir illustratør Inger Lise Belsvik hovudutstillar. Ho har illustrert over 30 barnebøker, og feirar 25 år som illustratør.

– Over 20 andre illustratørar skal også stilla ut, det meste er frå barnelitteraturen. Eg gler meg vanvittig til dette.

Men i kveld blir det altså auksjon klokka 18. 00 på Kinokino.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...