Ida Celine får prøve seg som profesjonell

SPILLER OPP: Ida Celine begynte allerede i barndommen å spille fiolin, og har siden den gang lagt ned utallige timer med målrettet øving. Musikken er en lidenskap, og hun drømmer om å en gang kunne leve av den. Nå skal endelig 18-åringen få prøve seg som profesjonell musiker med Stavanger Symfoniorkester.

Ida Celine Dirdal fra Sandnes er én av fire talenter som overbeviste Stavanger Symfoniorkester med sine musikerferdigheter. Etter å ha konkurrert mot 16 andre, får dermed 18-åringen prøve seg som profesjonell orkestermusiker.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Sammen med Statoil Morgendagens Helter har vi valgt ut talentene på bakgrunn av deres fremragende musikalske kvalitet, men også fordi de viser en unik vilje til å bli orkestermusikere, sier orkesterformidler Ingvild Rosenberg i Stavanger Symfoniorkester i en pressemelding.

Talentjakten har som mål å løfte frem noen av Rogalands mest lovende talenter innen klassisk musikk, og gi dem en arena hvor de kan utvikle seg videre.

Målrettet øving

Ida Celine begynte allerede i barndommen å spille fiolin, og har siden den gang lagt ned utallige timer med målrettet øving. Musikken er en lidenskap, og hun drømmer om å en gang kunne leve av den. Hun har allerede gjort seg bemerket med sine unike ferdigheter på fiolin, og føyer seg nå inn i rekken av fremragende talenter som får prøve seg som profesjonell musiker i Stavanger Symfoniorkester.

De andre utvalgte fra Rogaland er Florian ten Napel, Rikke Kleppa og Tobias Furholt.

Fire konserter

Siden 2010 har over 150 unge musikere søkt om å bli med i Talentjakten, hvor 27 ungdommer fra Rogaland har fått muligheten til å prøve seg som profesjonelle musikere. Årets utvalgte kan dermed forvente seg en lærerik periode hvor de skal spille fire konserter med Stavanger Symfoniorkester i løpet av orkesteråret 2017.

Årets jury besto av juryleder Francesco Ugolini, Vidar Austvik og Bastien Riquebourg.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...