Ikea og Kvadrat er spente på hvordan de rammes av bomringen

SPENTE: Senterleder Bent O. Hansen synes ikke det er kjempestas med bomstasjoner like utenfor kjøpesenteret. Varehussjef Hans Inge Skadberg mener varehusgiganten i enda større grad enn tidligere må jobbe for å være attraktive overfor kundene, nå som Lura og Forus omringes av bomstasjoner. Foto: Andreas Dirdal Kydland/Frode Olsen

Senterleder Bent O. Hansen (Kvadrat) og varehussjef Hans Inge Skadberg (Ikea) er spente på hvordan bommene vil slå ut for dem.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

De omsetter for mangfoldige millioner årlig, Kvadrat og Ikea. Fra og med 1. oktober blir de blant mange som opplever å få bomstasjoner rundt seg.

– Vi skulle helst sett at de nye bommene ikke kom helt inntil oss. Men det er ikke vi som legger føringene for bommen, sier Bent O. Hansen, som er senterleder ved Kvadrat.

Alle som bor utenfor bomringen som kommer rundt Lura og Forus må betale for å kjøre inn i bomringen som omringer Ikea og Kvadrat.

Senterlederen for Kvadrat, som med sine 170 butikker er blant landets største kjøpesentre, er spent på hvordan bomringen vil slå ut med tanke på de mange kundene som ankommer med bil.

– Bomringen gjør at vi i enda større grad må være skjerpet og være innbydende for folk. Det jobber vi selvsagt med hver dag, men etter 1. oktober er det ekstra viktig at vi tilrettelegger for kundene, sier Hansen, som trekker fram at Kvadrat fortsatt har et godt fortrinn med tanke på gratisparkeringen.

– Ikke stas

Et par kilometer lenger nord ligger møbelgiganten Ikea. Senterleder Hans Inge Skadberg er spent, men ikke bekymret på hvordan bomringen vil slå ut for møbelgiganten som på landsbasis omsatte for rett over åtte milliarder kroner i 2017.

– Vi er spente på hvordan bomringen vil påvirke Forus. Det er vanskelig å se hva konsekvensene blir. Selv tror jeg ting roer seg etter hvert, men jeg ser ikke bort fra at bomringen kan endre på folks kjøremønster, sier Skadberg.

– Samtidig synes vi ikke det er stas med omfanget av bomringene og rushtidsavgiften, legger han til.

Som Kvadrat, mener Skadberg det blir ekstra viktig å være mest mulig innbydende overfor kunder etter 1. oktober.

– Det tenker vi på hver eneste dag og er noe som ligger i genene våre. Men bomringen forsterker dette, sier han.

38 bomstasjoner

Totalt ti bomstasjoner trer i kraft rundt Lura og Forus fra og med 1. oktober. Dagens bomring skal da opphøre.

I tillegg kommer, som kjent, ti bomstasjoner opp rundt Sandnes sentrum mens 18 bomstasjoner settes opp rundt Stavanger sentrum, Sola, Tananger og ved Randaberg.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...