– Ikke verdige å bære Sandnes Ulf-drakten

Arnold Origi var flau etter 5-2-tapet mot Viking. Foto: Rune Eikeland

Arnold Origi mener spillerne sviktet fansen da de lot seg overkjøre av Viking på fotballens festdag.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sandnes Ulf ankom SR-Bank Arena sent grunnet trafikale problemer, men da dommeren blåste i gang kampen så det ikke ut som de hadde møtt opp i det hele tatt.

Fredrik Torsteinbø fikk stå helt umarkert på 15-16 meter og sette ballen i nettet allerede før det var gått fem minutter.

Etter 13 minutter mister Herman Kleppa ballen sentralt i banen til Julian Ryerson. Kleppa gjør alt han kan for å rette opp egen feil, men blir i stedet lurt en gang til før ballen sitter i nettet. 2-0.

Og da går rullegardinen fullstendig ned for Sandnes Ulf-spillerne – om den ikke hadde gjort det allerede. Tommy Høiland løper fra Sandnes Ulf-forsvaret på en stikker fra Julian Ryerson, blir lagt i bakken av Tapio Heikkilä, og dermed straffespark til Viking. Den tidligere Sandnes Ulf-spissen tar straffen selv, sender Origi en vei og ballen den andre. 3-0 etter et kvarter.

4-0 kom etter en halvtime. Igjen etter forferdelig forsvarsspill, og igjen Tommy Høiland. Sandnes Ulf-forsvaret fikk nesten hver sin sjanse til å klarere, men ingen klarte det, og dermed fikk Høiland sette ballen i nettet fra en meters hold.

Lagene gikk til pause på stillingen 4-0, og det skal Sandnes Ulf være glad for (!) Origi hadde blant annet en meget god redning på overtid.

– Vi sto til stryk alle i førsteomgangen. Jeg også. Dette var en kollektiv svikt. Vi gjør dem gode, og jeg har aldri opplevd med dette laget at vi spiller på oss så mange brudd. Vi skulle jo ikke inn med baller der, vi skulle ut på sidene, sukker trener Bengt Sæternes, som tar sin del av skylden.

– Jeg skylder ikke på andre. Jeg må se på meg selv, om jeg har vært tydelig nok. For i dag spiller vi ikke slik vi er blitt enige om. Vi kaster tre poeng ut av vinduet, sier han.

To Danso-scoringer

Etter pause hevet Sandnes Ulf seg noen hakk, og Erixon Danso tente et ørlite håp etter 54 minutter da han banket ballen i mål fra kloss hold etter fint forarbeid av innbytter Vegard Erlien og Herman Kleppa. Samme Danso satte ballen i nettet igjen etter en drøy time med hodet. Kent Håvard Eriksen var denne gangen servitør med et strålende innlegg fra høyre.

(teksten fortsetter under bildet)

Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes var ingen blid mann på vei inn i garderoben med 4-0 i sekken. Til høyre: Mediaansvarlig Morten Wiik Larsen. Foto: Frode Olsen

Men dette var Vikings festaften. Foran et fullsatt Viking stadion fullførte Tommy Høiland sitt hattrick tjue minutter før slutt, og slukket det lille håpet de lyseblå hadde om et sensasjonelt comeback. Kampen endte 5-2, men kampen var i realiteten over allerede etter en halvtime.

– Verste som finnes

Mannen som måtte plukke fem baller ut av nettet var langt nede etter kampen.

– Dette er det verste som finnes. At vi presterer så dårlig, i en sånn type kamp. Det er tungt, sier keeper Arnold Origi etter kampen.

– Vi gjør dem gode. De var tent, det var ikke vi. Jeg tror kanskje vi var litt preget av stunden alvor. Kampen var over etter 15 minutter, legger sisteskansen til.

Sandnes Ulf-fansen var allerede i pausen flaue på lagets vegne. Origi legger seg flat.

– Det er bare å beklage! I dag var vi ikke verdige å bære Sandnes Ulf-drakten. De er sinte og skuffet, og det har de all rett til. Vi viste litt mer guts i andreomgangen, det er det eneste vi kan ta med oss fra denne kampen, mener han.

Sæternes er også klar på at det er viktig å legge seg flat for de dårlige prestasjonene.

– Vi legger oss flate og ber om unnskyldning, sier han.

– Dritt!

Midtstopper Tapio Heikkilä så i likhet med resten av laget helt paralyserte ut da målene rant inn det første kvarteret.

– Det er så tungt å se målene renne inn sånn. Det er vanskelig å forklare, men når vi er så langt etter allerede etter 14 minutter, så er det bare tungt, forklarer Heikkilä.

– Dette var kampen vi ønsket å bevise at vi har noe i toppen å gjøre, sier han.

– Var dette et bevis på at dere ikke har det, da?

– Nei, men det var en påminnelse om hvordan vi ikke skal opptre. Vi må gjøre det vi blir enige om på forhånd, hvis ikke går det galt.

Kaptein NIels Vorthoren sier at laget kom til SR-Bank Arena for å vinne.

– Dette føles dritt! Vi kom her for å vinne, og var klar til å angripe Viking. Men vi var for sent i alle situasjoner, sier Vorthoren.

– Taper Sandnes Ulf denne kampen på at dere er naive som går så offensivt til verks mot Viking?

– Kanskje. Men vi taper først og fremst kampen på at vi gjør for mange feil, ikke at vi er offensive og at vi kommer med en innstilling om å angripe Viking, mener kapteinen.

– Vi skammer oss over førsteomgangen, men vi må bare ta lærdom av det og sørge for at det aldri skjer igjen.

1. divisjon fotball, menn
SR-Bank Arena, 16. mai
Viking 5 (4)
Sandnes Ulf 2 (0)
Mål: 1-0 Fredrik Torsteinbø (5), 2-0 Julian Ryerson (13), Tommy Høiland (15, str.) Tommy Høiland (31), 4-1 Erixon Danso (54), 4-2 Erixon Danso (66), 5-2 Tommy Høiland (72)
Gule kort: Zlatko Tripic, Axel Kryger
Solgte billetter: 15835
Sandnes Ulfs lag (4-3-3-3):
Arnold Origi – Daniel Edvardsen (Vegard Erlien fra 46.), Akinshola Akinyemi, Tapio Heikkilä, Ari Mohr Jonsson – Axel Kryger (Remi Johansen fra 46.), Niels Vorthoren, Herman Kleppa, – Erixon Danso, Kachi, Kent Håvard Eriksen

Flere av disse gikk hjem i pausen. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...