Imponerende og «løyen» Ingenting-CV

CV: «Ingenting» fortalte mange sanne røverhistorier da de gjestet Melkebaren. Bandet spilte også akustisk på Petite. Foto: Frode Olsen

Melkebaren i Industrigata har rullet i gang en serie arrangement hvor de inviterer kjente musikere til å legge fram sin CV for publikum. Da Austrått-bandet «Ingenting» hentet fram røverhistorier fra nesten 30 års fartstid var det mange som fikk seg en god latter.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 13.11.2017 kl 10:45

Melkebaren har tidligere hatt visesanger og trubadur Svein Tang Wa som gjest i sine lokaler. Utestedet fulgte opp med det som er byens mest kjente rockeband. Det sier seg selv at historiene har blitt mange siden oppstarten i 1989. Bandmedlemmene har kommet og gått, men rocken og galskapen har alltid bestått.

Fra enden av salen kunne bassist Tor Jan Møller avsløre at gruppen i sin tid ble startet i en gammel hytte på Austrått, og at navnet i utgangspunktet var noe så særegent som «Snått».

– Det var vel noe tidligere vokalist Kjartan Osmundsen kom på en dag han var forkjølet, kontret gitarist og humorist Ove Morten Grødeland. En gang ville han jo gå på scenen ikledd noen digre, blå «snowjogg» også, men da satte plateselskapet ned foten, minnes han videre.

Lun humor

Ove Morten Grødeland kunne trolig livnæret seg som standup-komiker med alle historiene de har opplevd sammen. I 1994 takket «Ingenting» nei til en utmerkelse fra kommunen. Årsaken var at gruppen mente datidens skjenkeregler i forbindelse med konserter var uhørt.

– Det er vel ingen av oss som har vært veldig politisk interesserte, men skjenkeregler har vi alltid brydd oss mye om, humret Grødeland om den historien.

Det ble en hyggelig time med gruppen på Melkebaren. Tor Jan Møller og de andre bandmedlemmene tok publikum med fra den spe begynnelse hvor de stemte fram sine egne låter på Radio Sandnes til TV-opptredener på NRK i programmer som «Rondo« og «Wiese».

Miniturné

I etterkant ble forsamlingen invitert inn til nabostedet, «Petite» for en akustisk konsert. Det er andre gang i løpet av kort tid at gruppen har fremført sanger i hjemkommunen. Sist var på Varatun gård. Etter CV-fremføringen og akustisk fremføring bar det rett til hovedstaden i buss for bandet. Deretter tar de turen til Flekkefjord. I løpet av den turen kan trolig gjengen fylle på sitt eget historielager.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...