– Ingen skal måtte sitte alene på julaften

ILDSJELER: Henriette Hodne-Eksund (t. venstre) og Ellen Vikse Ravndal tar julaften med seg barn og ektemenn og arrangerer julaften fest for folk som av ulike grunner ikke har andre å feire julen med. Foto: Trond Eirik Olsen

For de to Hommersåk-damene Henriette Hodne–Eksund og Ellen Wikse Ravndal blir julen i år annerledes. Julaften inviterer de alle som av ulike grunner ikke har noen å feire julen med, til fest.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

HOMMERSÅK: – Vi vil ikke kalle dette for julefeiring for ensomme. Det er ulike grunner til at folk blir sittende alene på julaften. Vi har plass til både aleneforeldre uten nettverk, gamle og unge som ikke har noen å gå til eller folk som av ulike grunner ikke får reist hjem til familen i julen, sier Ellen Wikse Ravndal.

Tradisjonell julefest

Sammen med Henriette Hodne Eksund åpner Wikse Ravndal julaften dørene i Lionshuset på Hommersåk. Riska Lions har i tillegg til å bidra med lokaler også sponset arrangementet.

– Her blir det middag med juletre og underholdning. Det blir en tradisjonell julaftenfeiring med noen overraskelser, som vi ikke vil gå ut med ennå, sier Hodne Eksund.

– Det betyr vel at julenissen kommer innom?

– Du skal ikke se bort fra noe, men noen hemmeligheter må vi ha. De som kommer skal i alle fall få en flott julaften, sier hun og smiler.

Stort behov

Wikse Ravndal forteller at de to damene har hatt idéen til julefesten lenge. Begge har jobbet mye med veldedighet tidligere og sett behovet for en slik fest.

– Vi er begge med i Riska Lions og det var under et møte i Lionshuset i oktober i fjor at vi kom på idéen om at lokalene her ville passet ypperlig til et slikt arrangement. I fjor var det for sent i forhold til planlegging, men i år er vi klare, sier hun.

– Vi har også engasjert familiene våre. Vi har tre barn begge to og både disse, ektemenn og til og med svigerforeldre blir mer på festen. De har ikke noe valg, men jeg tror de gleder seg uansett, sier Hodne-Eksund og ler.

– Jeg er selv oppvokst i sjømannsmisjonen og er vant med store tilstelninger julaften, jo flere folk jo bedre. Jeg gleder meg stort, sier Wikse Ravndal.

Mange delinger

Så langt har de to damene opplyst om arrangementet via facebook, plakater på Hommersåk via hjemmesykepleien og andre institusjoner. Noen har også blitt direkte invitert.

– Dagen etter vi la dette ut på facebook var det 200 delinger så jeg regner med at vi skal få fylt opp huset, sier Hodne-Eksund.

– Er dette et arrangement bare for folk fra Riska?

– Nei, alle som har lyst kan melde seg på, men vi har begrenset med plass. I forhold til skyss har vi fått hjelp, men det kan bli litt problemer dersom folk bor langt borte, men folk må uansett bare ta kontakt, sier Wikse Ravndal.

Julefest i sentrum

Hommersåk er ikke den eneste plassen det arrangeres julefest for folk som sliter litt ekstra. 11. desember blir det julefest på Quality Hotel Residence for folk som sliter med rus og psykiske vansker. Bak julefesten, som arrangeres for femte gang, står mor og datter Edith Sikveland og Weronicha Sikveland. Hotellet stiller med bankettoppdekning og det blir også underholdning.

– Vi håper også mange vil donere julegaver for både små og store til festen. Vi har et eget juletre der man kan levere gaver helt fram til festen starter. Hotellet gir også 10 kroner per gave til Unicef, sier Sofie Eidissen Ljøkjell ved Quality Hotel Residence.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...