Ingunn feiret 50-årsdagen på Kilimanjaro

GAUK: Ingunn Kvernstuen er fra Sandnes, men bosatt i Oslo. Hun eier Havnegaten 15, og nylig gikk hun inn som daglig leder. Det betyr oftere pendling fra hovedstaden. Foto: Frode Olsen

Ingunn Kvernstuen eier Havnegaten 15 på Sandnes brygge. Den 1. juli gikk hun selv inn i rollen som daglig leder. Det medfører oftere pendling til hjembyen fra Oslo.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 20.08.2018 kl 20:34

– Kan du først fortelle litt om selve bygningen du eier på Sandnes brygge, og hvorfor du kjøpte den?

– Jeg er utdannet urbanist (byplanlegger) og arkitekt og har jobbet med utvikling av eiendom gjennom hele yrkeskarrieren. Da jeg fikk muligheten til å investere i et eget eiendomsprosjekt rundt 2010, var Sandnes et naturlig valg. Jeg så store muligheter for utvikling i denne byen. Jonas Øglænd sitt lager nummer fem ligger fantastisk til innerst i Vågen. Vi er en viktig del av byens historie, og herfra følger jeg nå utviklingen av Sandnes sentrum, og gleder meg spesielt til de åpner det nye rådhuset i Vågen.

– Nå har du på en måte ansatt deg selv som daglig leder. Hva ønsker du for stedet?

– Sandnes Brygge har et stort urealisert potensial. I tillegg til restaurant, selskap- og konferanselokaler, har vi en scene med plass til opp mot 300 gjester. Når vi åpner alle selskapslokalene kan vi ta imot opp mot 600 gjester. Vi ønsker å være et uhøytidelig og folkelig supplement til vår nærmeste nabo, kulturhuset. Vi er i dialog med flere spennende samarbeidspartnere. Nå på lørdag var det standup hos oss, hvor flere av gjestene i etterkant ønsket seg flere slike ”løgne” kvelder. Det er en oppfordring jeg gjerne vil møte. Konserter, temakvelder, foredrag, mannekengoppvisning og kurs. Mulighetene er mange her hos oss. Arkitektkonkurransen for rådhuset ble offentliggjort i våre lokaler. Jeg var tilstede og tenkte at dette ønsker jeg mer av. Våre historiske rammer er i mine øyne perfekte for diskusjoner om videre utvikling av byen. Jeg vil gjerne kombinere min bakgrunn og kunnskap om byutvikling med arrangement på Sandnes Brygge.

– Hva er de største utfordringene i den daglige driften?

– Dette er en bransje med små marginer, lave lønninger, stor utskiftning og svært ofte manglende struktur. Det å få tak på gode folk som blir hos oss over tid, er en av de store utfordringene. Jeg har sett en overraskende rask utvikling av våre folk den tiden jeg har sittet som daglig leder, og gleder meg til å utvikle et team. Vi jobber beinhardt med å få en god struktur på driften, slik at vi kan videreutvikle et godt team som leverer samme gode kvalitet hver gang. Det vil ta noe tid, men jeg er optimist.

– Du har bostedsadresse i Oslo. Betyr det at Sandnes snart får ny innbygger?

– Jeg er i Sandnes mist en gang pr. mnd. Det blir noe mer nå framover, men ordningen fungerer godt, enn så lenge.

– Du er født i 1968. Kjapp hoderegning forteller at du har rundt år. Hvordan var feiringen?

– Sønnnene mine, kjæresten min og jeg feiret dagen min på Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro, Uhuru peak, 5985 m.o.h. Det var et eventyr jeg aldri vil glemme. Det er bare 50 prosent av forsøkene som når toppen. Jeg er stolt og glad for at hele reisefølget vårt kom opp. Uten bærere, kokker og guider fra African walking company og opplegget fra Uhuru, hadde det nok ikke vært mulig.

– Er du eiendomsinvestor, eller var kjøpet i 2010 tilfeldig?

– Som jeg sa innledningsvis var dette et godt gjennomtenkt og målrettet kjøp.

– Hvor i Sandnes trives du aller best?

– I båt utover Gandfjorden, fottur opp til Dalsnuten eller på bryggen en sommerkveld.

– Med hvilke grep kan Sandnes brygge best utvikle seg?

– Vi må opp med servicenivået, få struktur på driften og fylle lokalene med aktiviteter som har en rød tråd og kvalitet.

– Hvilke andre steder i Sandnes trenger en oppjustering?

– Det overlater jeg til andre å vurdere. Men det er mye flinke folk i denne byen og mitt inntrykk er at de som har lykkes i stor grad ønsker å bidra til at flere lykkes i Sandnes. Dette er kunnskap, erfaring og innstillinger jeg liker ved denne byen.

– Hva liker du best å gjøre på fritiden?

– Løpetur i fjellheimen eller på stranden. Gjerne en avslutning med en god vin, gode venner og samtaler til langt på natt.

– Tør du fortelle noe om deg selv få vet om?

– Jeg er ganske åpen og ærlig og kommer ikke på noe spennende å meddele.

– Hvem ville du blitt stående fast med i en heis?

– Det er flere jeg kunne tenke meg å ta en alvorsprat med. Akkurat nå ville det vært strålende å samlet Trump, Putin, Assad og Netanyahu. Mørnet dem skikkelig og fortalt dem hvordan man burde oppføre seg som leder for viktige deler av verden.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...