Iverksetter tiltak i psykiatrien

FiKK GJENNOMSLAG: Annelin Tangen (Ap) fikk gjennomslag for å sette inn ressurser med mål om å forenkle og synliggjør tilbudene innen psykisk helse gjennom et prosjekt hun gjerne døper til «Én dør inn». Foto: Frode Olsen

Arbeiderpartiet og resten av posisjonen fikk gjennomslag for at kommunen skal arbeide spesifikt med å forenkle møtet med psykisk helsevern.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

«En dør inn» kaller Annelin Tangen tanken bak forslaget posisjonspartiene fikk gjennomslag for under bystyremøtet mandag. De ønsker at mennesker i krisesituasjoner enklere skal finne fram til hjelpen når livskriser eller andre vonde situasjoner oppstår.

– Vi ønsker å se på hvordan vi kan forenkle og videreutvikle tilbudene slik at de for brukerne i Sandnes kommune oppleves samordnet og helhetlig, sier Annelin Tangen.

Ett av grepene er å inngå samtaler med ulike instanser som sitter på unik kompetanse.

– Bystyret ønsker å innføre prinsippet « én dør inn» når familie eller enkeltpersoner henvender seg. Det må være enkelere å finne kontaktinformasjon på kommunens hjemmeside. Vi ber rådmannen om sette ned en arbeidsgruppe bestående av Mestringsenheten og Sandnes ressurssenter for å finne konkrete tiltak på de utfordringer enhetene har i dag, som tilgjengelighet, ventelister og øvre aldergrense, sier Tangen.

Gruppelederen mener kommunen vil ha mye igjen for tidlig innsats på dette området.

– Vi vet av evalueringen fra «Rask psykisk hjelp» at tidlig hjelp er av stor betydning. Vi ønsker at folk skal kunne motta støtte når det er nødvendig, og ikke i etterkant. Ikke minst må vi sørge for at folk enkelt finner de forskjellige mulighetene både i kommunen og fra spesialisthelsetjenesten. Posisjonen ønsker også at det skal være mulig å motta et mer langvarig behandlingstilbud etter innledende samtaler, uten at det skal være et krav til at pasienter skal måtte ha en gitt diagnose. sier Tangen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...