Ja til nattklubb – lunkne til pinup

Politikerne sier sin mening

FÅR JA: De nye innehaverne av Pinup Sandnes får etter alle solemerker lov til å etablere nattklubb i Kirkegata 15. Foto: Frode Olsen

Byens politikere har ingen problemer med at det etableres nattklubb i Kirkegata 15. Noen er derimot skeptiske til pinup-konseptet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 16.06.2018 kl 21:04

Nattklubben Pinup er i ferd med å etablere seg i de gamle Money Talks-lokalene. Eierne forteller at de ønsker å ansette servitører som kler seg som pinup-modellene så ut den gang de var populære rundt 1940-1950.

Da Money Talks holdt til i lokalene, med stiptease og lettkledde damer, endte det i rettssak med Sandnes kommune. Til slutt ble lovverket til kommunen endret. Det forbyr erotisk dans, striptease og toppløs servering ved byens utesteder.

Kommunikasjonsansvarlig ved Pinup Sandnes, Deividas Kupciunas, forteller at pinup-servitørene ikke skal vise denne type nakenhet, men kvinnene skal kle seg som pinupmodeller. Tanken bak konseptet er å trekke flere mennekser til utestedet, samt en målsetning om et yngre klientell i helgene.

Kommuneadvokat Rune Kanne uttaler til Sandnesposten at det i utgangspunktet ikke finnes hindre i regelverket som motstrider nattklubb i Kirkegata. Politikerne støtter kommuneadvokaten, men flere er lunkne til konseptet.

Tove Frantzen fra Venstre fant det dessverre ikke mulig å gi et svar før hun hadde diskutert saken med sin gruppe.

Annelin Tangen, Ap:

– For Arbeiderpartiet er det ok med nattklubb i lokalene. Jeg hadde vel håpet på noe annet enn pinup, men det er ikke opp til meg å velge konsept. Jeg lytter til kommuneadvokaten. Hvis han sier det er ok, så forholder jeg meg til det, sier Tangen.

Thor Magne Seland, H

– Det er tydelig at noen fortsatt vil teste grensen på konseptvalg i Sandnes. Er motivet oppmerksomhet og gratis reklame? Etter #metoo, som løfter kvinner bort fra det å være et objekt, trodde jeg faktisk vi var ferdig med dette. Vi kan ikke forby alt vi ikke liker, men jeg vil ikke at våre unge jenter skal vokse opp i en kommune der kvinner blir brukt som konsept. Vi har tross alt vedtatt å merke retusjert reklame. Hvordan sammenfaller det med 50- og 60-tallets pinup-ideal? Dette får ikke min stemme. Nattklubb på stedet er derimot i orden for oss, sier Seland.

Pål Morten Borgli (Frp)

– Vi forholder oss til norske lover og alkoholloven. Frp har tidligere sagt at nattklubber bør være i sentrumskjernen, og ikke trekkes opp i boligområder. Pub-konsept er noe annet en nattklubb, sier På Morten Borgli.

Heidi Bjerga, SV

– Nattklubb er ikke problematisk for oss så lenge de driver innenfor reglene og tidligere vedtak i kommunen. Akkurat Brasseriet har jo en ugunstig plassering, men det kan vi ikke gjøre noe med i denne saken. Når det gjelder bekledning, har vi ikke noe å si på det så lenge de ansatte er påkledd. Da viser vi til tidligere vedtak om nekte skjenkeløyve til steder som tilbyr stripping, toppløs servering og erotisk dans. Sånn generelt var vel pinup-damene ganske godt kledd på 40- og 50-tallet. Men det som det kan stilles spørsmål ved, er om de kan ansette bare damer i bedriften, eller om det er et generelt krav om antrekk fra 40- og 50-tallet for alle ansatte, sier Bjerga.

Sofie Margrethe Selvikvåg, Sp

– Vi mener det er ok med etableringer som er innenfor det generelle regelverket til Sandnes kommune, sier hun.

Erlend Kristensen, MDG

– MDG engasjerer oss for likestilling. Vi tror rett og slett dette konseptet blir temmelig feilslått i disse #metoo-tider. Spesielt dersom målet er flere unge kunder. Håper de tenker seg om før de velger dette konseptet, og at de toner ned fokuset på pinup og kvinner som objekter.

Oddny Helen Turøy, KrF

– Plassering av nattklubb er ikke et problem. Her har det allerede vært næringsvirksomhet. Når det gjelder konseptet, opplever jeg at de ønsker å tøye grensene for hva som er akseptabelt. Jeg mener at unge jenter skal slippe å måtte kle seg utfordrende for å få jobb, og bli sett på som et «konsept». Dette ønsker ikke vi å støtte, sier Oddny Helen Turøy.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...