Jakob ble årets navn og årets utøver

Jakob Ingebrigtsen er norsk friidretts største profil. Foto: Frode Olsen

På friidrettsgallaen på Gardermoen lørdag kveld, ble Jakob Ingebrigtsen hedret med to priser.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Styret i Friidrettens Venner ga priser til følgende:

Årets navn: Jakob Ingebrigtsen
Utviklingsprisen: Sondre Guttormsen
Paraprisen: Ida Nesse
Prestasjonsprisen: Karsten Warholm
Utøverprisen: Stemmes frem av utøverne og gikk til Jakob Ingebrigtsen.

Prisene ble utdelt i kveld under friidrettsgallaen på Gardermoen i forbindelse med Kompetansehelgen til Norges Friidrettsforbund.

Begrunnelsen for at Jakob Ingebrigtsen ble kåret til årets navn:

Det er norsk friidretts nye store stjerne som blir tildelt prisen Årets navn i norsk friidrett. Som fortsatt junior har han på en særdeles imponerende måte hevdet seg blant verdens aller beste seniorløpere. For en suksess 2018-sesongen har vært for Jakob. Det toppet seg med to gull på 24 timer under EM i Berlin der han ble han tidenes yngste mannlige europamester.
Her følger en kort oppsummering av Jakobs viktigste prestasjoner i årets sesong:
EM-gull på 1500 meter i Berlin med tiden 3:38.10.
EM-gull på 5000 meter i Berlin med tiden 13:17.06, som også var ny europarekord for U20-klassen. Under VM U20 i Tampere tok han sølv på 1500 meter og bronse på 5000 meter.
I tillegg satte han europarekord for for U20-klassen på 1500 meter med tiden 3:31.18 i Monaco i juli og på en engelsk mil med tiden 3:52.28 i Eugene i mai.
Jakob ble også kåret til årets «Rising Star» i europeisk friidrett, en pris som ble opprettet av EA i 2007 og som deles ut til beste mannlige og kvinnelige utøver under 23 år. Jakob delte den prestisjetunge prisen med det svenske stavfenomenet Armand Duplantis. Jakob var også nominerte til «Årets mannlige utøver» i europeisk friidrett, en pris den franske mangekjemperen Kevin Mayer vant.

Utøverprisen:

Her er det utøverne selv som har stemt frem vinneren basert på fem nominerte finalekandidater av alle de foreslåtte kandidatene. Både alle forslagene og stemmene vi fikk inn viser at dette er en pris som har engasjert friidrettsmiljøet.
De nominerte var:

- Jakob Ingebrigtsen, Sandnes IL
- Karsten Warholm, Dimna IL
- Henrik Ingebrigtsen, Sandnes IL
- Sigrid Borge, Osterøy IL
- Sigrid Jervell Våg, IL i BUL

Dette er tredje gang denne prisen utdeles og den går til Jakob Ingebrigtsen som på en utmerket måte utøver sin idrett i tråd med NFIFs verdigrunnlag. Han framstår som positiv og omtenksom, har en profesjonell tilnærming til sin idrett og er et godt forbilde for friidretten i Norge.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...