Jakob Ingebrigtsen ble europamester

EUROPAMESTER: Jakob Ingebrigtsen imponerte stort da han vant U20-klassen i EM terrengløp søndag formiddag. Foto: Frode Olsen

16-åringen knuste alle konkurrentene i U20-klassen i EM i terrengløp på Sardinia.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 11.12.2016 kl 11:40

– Dette er ikke bare unikt i Norge og i Europa, det er unikt på verdensnivå. En 2000-modell som er så sterk, sa NRKs kommentator Vebjørn Rodal ifølge vg.no etter gulløpet.

Løpet kan du se hos NRK her.

Før helgen snakket pappa Gjert Ingebrigtsen om at han var ekstremt spent på hvordan unggutten ville hevde seg i EM.

– Jeg tror han skal sparke godt fra seg, men jeg tør ikke si høyt hva jeg forventer av resultat, sa han til Sandnesposten torsdag.

Så gikk altså 16-åringen helt til topps i konkurranse med sterke løpere som er både to og tre år eldre enn ham.

Jakob Ingebrigtsen gikk offensivt ut og ledet etter første runden. Så slapp han seg litt ned og litt over halvveis i løpet lå han i en gruppe som så ut til å være hektet av av en britisk og en italiensk løper.

Men så tok sandnesgutten opp jakten. Og med rundt tre minutter igjen hadde han tatt igjen teten.

Og da Jakob satte inn rykket var det ingen som klarte å henge seg på. Med 400 meter igjen var luken så stor at gullet i praksis var i boks. Jakob Ingebrigtsen løp i ensom majestet over målstreken. Ingen andre norske løpere har klart å bli europamester i U20-klassen før.

– Det er ikke unikt bare i europeisk løpssamennheng. Det er unikt også i verden. Han holder et nivå som er fullt på høyde med de afrikanske, unge løperne også. Det ser man jo på tidene, sier NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

Jakob Ingebrigtsen kan løpe U20-klassen i EM i tre år til.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...