Jakob tok nytt EM-gull

Jakob Ingebrigtsen har hatt et fantastisk 2017 og toppet det med EM-gull i terreng-EM. Foto: Aleksandar Djorovic

Jakob Ingebrigtsen forsvarte EM-gullet fra i fjor under terreng-EM i Slovakia søndag morgen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 10.12.2017 kl 16:04

Jakob Ingebrigtsen er i rute til å ta fire strake gull i U20-klassen i EM terreng. Som 16-åring tok han litt overraskende gull i øvelsen som utøvere opptil tre år eldre, og som 17-åring er han ikke noe dårligere.

Jakob var involvert i litt knuffing underveis, men ikke verre enn at han hele tiden hadde full kontroll i front av tetgruppen. Terrengløypen er på 6280 meter.

De siste hundre meterne satte han inn en spurt, uten at det så ut til å kreve voldsomt med krefter, og vant med to sekunder på Ramazan Barbaros som er to år eldre enn Jakob. Alt i alt et meget kontrollert løp som sikret hans andre strake EM-gull i øvelsen.

– Han er uforskammet god! Han gjør det lekende lett, og jeg tror han kunne tatt en runde eller to til faktisk, kommenterte Jann Post i NRK da nordmannen løp i mål.

– Du ser det på pusten; det kostet ikke all verden for Jakob Ingebrigtsen dette her, fulgte Vebjørn Rodal opp etter at 17-åringen hadde løpt lekende lett inn til EM-gull.

Selv uttalte Jakob til NRK at han hadde krefter igjen etter løpet.

– Jeg hadde krefter igjen. Men det føles utrolig deilig. Jeg prøvde å styre løpet, og det ble et skikkelig race, sier Ingebrigtsen til NRK like etter gullet.

– Det så ut som du lekte med dem på slutten?

– Ja, men jeg fikk en tøff kamp. Det er viktig ikke å undervurdere de jeg løper mot, sier han.

I lagkonkrurransen ble Norge nummer fem.

Filip Ingebrigtsen, med VM-bronse og niendeplass på verdensstatistikken på 1500 meter, måtte bli hjemme fra EM da han ble syk før avreise.

Foto: Aleksandar Djorovic

Jakob Ingebrigtsen var helt overlegen i U20-klassen og krysset mållinjen på denne måten. Foto: Aleksandar Djorovic

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...