Jan Eggum lot publikum kjenne på følelsesregisteret

ALVOR OG MORO: Jan Eggum og kordamene fra Concentus kan se tilbake på en flott konsert i Sandnes kulturhus. Artisten signerte både LP- og CD-plater i foajeen etter konserten. Her sammen med Marianne Pernille Rettedal, Rita Vea Voldsund, Marianne Rettedal, Karen Christensen, Bjørg Line Furland og Irene Rettedal Losvik fra koret. Foto: Frode Olsen

Det er kombinasjonen av den lett gjenkjennelige musikken og tekstene som har gjort Jan Eggum til en av landets mest anerkjente musikere over flere tiår. Sammen med de underfundige beretningene mellom låtene, var det ikke langt mellom latter og tårer blant publikum i kulturhuset.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 13.11.2017 kl 10:21

Jan Eggum karakteriserer seg selv som en artist som synger enkelt om vanskelige ting. For mange mennesker tar det gjerne litt tid til å bli kjent med visemusikerens budskap, men når det først treffer, åpner han en nærmest utømmelig verden av betraktninger sammensmeltet med avansert gitarspill.

Eggum har holdt liv i karrieren siden midt på 1970-tallet. 40 år senere fikk Sandnes-publikummet servert både klassikere og flere flotte melodier fra hans siste album «Rio», spilt inn nettopp i Rio.

Det er langt fra kun alvor som befinner seg i kroppen til bergenseren. Mellom sangene har han en evne til å fortrylle publikum med skråblikk og selvironi.

– Av dur er jeg kommet - til moll skal jeg bli, fleipet Eggum om sitt lange musikerliv, samtidig som han ga uttrykk for at det for ham var en fornøyelse å opptre med Sandnes-koret Concentus.

I løpet av konserten fremførte de over 30 kordamene tre av artistens sanger uten akkompagnement fra instrumenter. Sanger som «Mor, jeg vil tilbake» og «En natt forbi» ble satt stor pris på av publikum. Under velkjente viser som «Heksedans», «Kor e alle helter hen» og «På an igjen», var det mange som nynnet med til refrenget etter rytmene fra Eggums gitar.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMMEN: Jan Eggum og «så mange kvinner» på scenen i kulturhuset. Foto: Frode Olsen

I 2016 sang Concentus sammen med Bjørn Eidsvåg. Neste høst skal koret stifte bekjentskap med Sigvart Dagsland fra Stavanger. De rutinerte kordamene begynner med andre ord å få solid erfaring også innenfor denne musikksjangeren.

– Det har vært veldig kjekt og ikke minst givende å få lov til å jobbe med både Eidsvåg og Eggum. Vi gleder oss allerede til å opptre med Sigvart Dagsland neste høst, sier Rita Vea Voldsund og de andre i Concentus.

Både Jan Eggum og koret leverte varene, men om det er lov å pirke, var lydbildet under de to første Eggum-låtene på grensen til grøtete.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...