Janne skriver tre-fire nye bøker til jul

HARDTARBEIDENDE: Hardt arbeid er oppskriften når Janne Stigen Drangsholt tar seg fri fra jobben for å skrive manus til tre-fire nye bøker. Foto: Borghild Gudmestad

Janne Stigen Drangsholt tror på hardt arbeid, ikke romantiske myter om lidende kunstnere. Nå tar hun permisjon fra jobben i et halvt år for å skrive bøker på heltid.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

FORFATTERSKAP: Fredag fikk Janne Stigen Drangsholt 100.000 kroner i stipend av Rogaland fylkeskommune. Pengene skal brukes til å ta fri fra jobben ved universitetet i Stavanger for å konsentrere seg om skrivingen på heltid. Ifølge fylkeskommunen skal det hele munne ut i manus til tre nye bøker som skal ta Drangsholts forfatterskap «i en ny retning».

– Jeg har allerede fått innvilget fri fra jobben, så dette passet veldig, veldig bra, sier Drangsholt, som har permisjon fram til jul.

Skriver om kroppen

Det blir første gang Drangsholt gjør skrivingen til en fulltidsgeskjeft.

Først ut blir en sakprosabok om kroppen. Den skal delvis baseres på en programserie Drangsholt lagde i kompaniskap med P2-programleder Jostein Gjertsen.

– Og så har jeg begynt på en ungdomsroman for de mellom ti og 14. Det er de to jeg kommer til å prioritere, sier Drangsholt, som likevel har litt flere ambisjoner.

– Egentlig har jeg planer om fire manus, sier hun og ler.

Ingrid Winther

– Også det tredje blir et barnebokprosjekt. Blir det noe tid til overs har jeg lyst til å begynne på en ny Ingrid Winther-bok, men det kommer an på hvordan det går.

Og Drangsholt har planen klar for hvordan hun skal hale prosjektene i land.

– Det blir å stå opp tidlig og bare skrive. Jeg har ikke noe romantisk forhold til det å være forfatter. Jeg sitter ikke og venter på inspirasjon. Du må ikke ha gjennomgått et par psykoseanfall for å kunne gjøre dette. Det handler om å sette seg ned og skrive, kutte 50-60 prosent, og så skrive videre, sier hun, og føyer til at i så måte er Sandnes den perfekte byen.

– Vi driver ikke og jåler oss til. Her er det mye gründermentalitet, og folk vet at skal du få til noe, må du stå på.

Dermed skulle det vel være grei skuring for den produktive Drangsholt.

– Ofte er jeg ganske effektiv, men det gjenstår å se, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...