Jærbakeren er på flyttefot

FLYTTER: Slik så det ut ved Jærbakeren på Bystasjonen før helgen. Foto: Andreas Kydland

Snart blir bakerikjeden en del av «nye» Pastabakeriet. Begge eies av Tommy Skjæveland.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Den observante leser har kanskje lagt merke til at Jærbakerens lokaler på Bystasjonen står tomme.

Ifølge Tommy Skjæveland, som eier Jærbakeren-kjeden, skal bakeriet flytte inn i lokalene til Pastabakeriet, som han kjøpte tidligere i år.

Skjæveland opplyser i en sms til Sandnesposten at det skal dreie seg om et mindre utsalg i lokalene hvor Pastabakeriet holder hus i dag.

Kjøpt opp

I slutten av februar kunne Sandnesposten fortelle at investoren hadde kjøpt Pastabakeriet i Flintergata. Den gangen fortalte han at planen med kjøpet var å legge til rette for restaurant med uteområde og byens beste vinkjeller. Nytt navn blir det også.

Fortsatt har han ikke alle svarene på spørsmål om hvordan det som i dag heter Pastabakeriet skal drives videre.

Ifølge tall fra proff.no har Pastabakeriet drevet med overskudd fra i overkant av én million kroner i 2012 til rett over 50.000 kroner i 2015.

Skjæveland har uttalt at han gjerne ønsker å videreutvikle stedet og har, som Sandnesposten tidligere har omtalt, planer om å omgjøre noen av parkeringsplassene utenfor til uteområde.

– Vi skal søke kommunen om å benytte det som i dag er parkeringsplasser opp mot stikkgaten til Langgata, omgjort til uteområde, litt på samme måte som Charles og De fikk innvilget. Plassen vår har optimal beliggenhet med tanke på solforhold. Det hadde vært kjempeflott å kunne utnytte akkurat det, uttalte Skjæveland i februar.

Løpebutikk

De tomme lokalene på Bystasjonen erstattes av Löplabbet.

Etter planen åpner de dørene til sin 14. norske i løpet av måneden.

– Vi har i flere år tenkt på å etablere butikk her. Vi har butikk i Stavanger, og den går bra. Det er åpenbart et marked, selv om vi er en spesialbutikk innenfor et begrenset sortiment. For en sånn butikk krever det et visst innbyggertall, men vi har hatt butikk i Drammen i noen år, og der bor det færre folk enn det gjør her, har Jan-Erik Christiansen tidligere uttalt til Sandnesposten.

Han er butikksjef for Löplabbets butikk i Stavanger. I de kommende månedene vil han også fungere som butikksjef i Sandnes.

– Dette kan bli en plass som kan gi jobb til aktive ungdommer i Sandnes idrettslag eller friidrettsutøvere i Sandnes som ikke har mulighet for å reise til Sandnes, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...