Sandnesposten A/S

Sandnesposten

«Jeg forstår det slik at vi lever på lånt tid og i nåde»

MÅ FIKSES: Ventilasjon og avløpssystemet må prioriteres fremover dersom kulturhuset skal kunne arbeide videre med sin formidling. Foto: Sandnesposten

I forbindelse med kommunens økonomiplan har byggeier av kulturhuset, Sandnes eiendomsselskap KF, søkt kommunen om 15,3 millioner kroner til oppgradering av ventilasjon- og avløpssystem. Det ønsket ble ikke innvilget. Konsekvensene ved et havari tør kulturhussjef Anders Netland ikke tenke på.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Byggeier Sandnes eiendomsselskap KF har søkt kommunen om tilskudd på 15,3 millioner kroner fordelt over to år. I rådmannens forslag til økonomiplan – som formannskapet behandler mandag – ble forespørselen ikke innvilget.

Årsaken til søknaden er sviktende ventilasjons- og avløpssystem i kulturhuset. Noe av pengene var også tiltenkt oppjusteringer av KinoKino. Leder for Sandnes kunst- og kulturhus, Anders Netland, påpeker at han ikke er fagmann innen VVS-faget, men at utfordringene i huset er reelle.

– At avløpene tetter seg til er et kjent problem. Det stammer igjen med bakgrunn i de høyst spesielle grunnforholdene i området hvor huset ligger. Ventilasjonsanlegget har også passert forventet levetid. Jeg forstår det slik av vi lever på lånt tid og litt i nåde, sier Netland.

Tilstandsanalyse

Kulturhussjefen tør naturlig nok ikke tenke for mye på hvilke konsekvenser et sammenbrudd i avløps- og ventilasjonsanlegget vil medføre.

– Nei, det ville jo selvsagt være på grensen av en skandale for akkurat det vi driver med, sier Netland.

Forvaltningssjef Leif Arne Andreassen forventer ikke et umiddelbart havari, men legger ikke skjul på at tiden for utskiftinger er moden. De har ikke søkt midler uten grunn.

– Kulturhuset har en del anlegg/bygningsdeler som bør oppgraderes. Det skal i løpet av våren utføres en full tilstandsanalyse av bygget, men det er allerede avdekket at de tekniske anleggene med fokus på ventilasjon og styring har oppnådd en levetid der vi må vurdere å skifte det ut, sier Andreassen.

Det er liten tvil om at de som drifter kulturhuset følger nøye med på installasjonene i bygningen.

Ekstra driftskostnader

Situasjonen må følges opp tettere for å unngå eventuelle driftsstanser fremover, noe som medfører ekstra kostander på drift og vedlikehold av anleggene. Til vi får rapport fra tilstandsanalysen som gjelder resterende bygningsdeler så er det slik vi ser det ventilasjonen som er mest kritisk og bør prioriteres fremover. Når det gjelder det med kloakk, har det vært et problem som har vært kjent over tid. Dette er også noe som krever noe mer tilsyn enn en normalt skulle trenge, sier forvaltningssjefen.

Når det gjelder KinoKino så foregår det nå en del utbedringer på vinduer og sprinkling. Varmeanlegg og utvendige fasader er noe forvaltningssjefen har blikket på fremover.

– I tillegg må eventuelle oppgraderinger som følge av den driften KinoKino skal ha fremover tas hensyn til i videre arbeider. Det vil også for KinoKino i løpet av våren være utført en tilstandsanalyse som gir oss et bedre totalt bilde av hvilke oppgaver som skal prioriteres i årene fremover, sier Leif Arne Andreassen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...