– Jeg har prøvd å slutte å spille mange ganger. Men det blir så trist og grått

PLATEAKTUELL: Pete Johansen ga i fjor ut platen «Home». 
Nå ser han fram til å spille i Sandnes.

Pete Johansen (55) er ikke så veldig glad i oppmerksomhet, men litt må det bli, for snart skal mannen med fela igjen spille på hjemmebane.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2018 kl 06:21

KONSERT: Pete Johansen, eller Per Oscar Johansen som er hans egentlige navn, synes det er gøy å spille i hjembyen. Sandnesgauken trives lokalt, han er ikke veldig glad i å reise, og er naturligvis fornøyd med de siste konsertene.

– Det har ikke kommet veldig med folk, de er daue og for gamle de som lever, men det har vært kjempegøy, og jeg liker jo å spille konserter.

Store deler av karrieren har bestått av reising. At den delen er over, plager ikke Johansen

– Det sosiale livet blir veldig ødelagt av reisingen, og du mister kontakt med nettverket du har. Det blir også veldig mange tanker om penger.

– Men hva er fordelene?

– Hvis du brenner for det og har tro på at du skal klare å oppnå noe, så er jo det bra, og du får konsentrert deg om musikken.

(Artikkelen fortsetter under faktaboksen)

Visste du dette 
om Pete Johansen?

  • Lagde i 2012 supporterlåta 
«Alle drømma er lyseblå» 
for Sandnes Ulf.
  • Ihuga Sandnes Ulf-tilhenger 
der favorittspilleren var 
Kenneth Sola.
  • Favorittbandet er The Beatles.
  • Er en habil sjakkspiller og har sansen for Vishy Anand.
  • Kom i høst ut med ei ny plate kalt «Home».

Trives i Tyskland

Selv om han liker seg i hjembyen, har han et lite stikk til det norske folk.

– Jeg liker veldig godt å spille i Tyskland, fordi der kommer det tre generasjoner på konsertene. Det er musikken som står i fokus, og de har kultur for det. I Norge går folk mer på konsert for å drikke øl og prate.

– Var det bedre før?

– Det har blitt verre. Det er ofte irriterende å gå på konsert, og jeg vegrer meg ofte. Jeg har fått så mange konsertopplevelser spolert på grunn av den «sjadringå». Det er litt trist når du spiller selv, men det er verre når du har betalt for å gå på konsert.

Gir seg ikke med musikken

Johansen har nå en fulltidsjobb ved Veksthuset Rogaland der han hjelper rusmisbrukere. Sangeren påpeker at han aldri har vært spesielt glad i oppmerksomhet, og ble en periode lei musikklivet;

– Det som slo meg i slutten, var at jeg kun tenkte på hvordan jeg skulle tjene penger. Jeg tenkte ikke på musikken. Utgangspunktet for at jeg startet med musikk, var jo at jeg ville at andre skulle høre og like det jeg lagde. Etter hvert ble det mer at jeg måtte finne ut hva folk likte og heller spille det. Vi spilte jo «Whiskey in the Jar» fem ganger i uka, og jeg ble jo møkkalei.

– Men hvor lenge kommer du til å holde på da?

– Til jeg ikke gjør noe mer, eller ikke greier noe mer. Jeg har prøvd å slutte å spille mange, mange ganger, men det blir så trist og grått.

Pete Johansen har hatt en lang og for mange kjent karriere med band som Modesty Blaise, Bror Te Larsen, The Sins of Thy Beloved, Tramps, Rabalder, og som soloartist. Han har også hatt gjesteroller for band som Sirenia, Tristania og Ingenting. Den nye plata «Home» kom ut i høst, og 27. januar spiller Pete igjen hjemme, på Tribute.

MANNEN MED FELA: Pete Johansen gleder seg til å spille på «Tribute» 27. januar.
 Foto: Privat

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...