Sandnesposten A/S

Sandnesposten

– Jeg registrerer at vi går frem mens Ap raser

MÅLINGER: Nye meningsmålinger gjort av Respons Analyse på vegne av Aftenbladet viser liten framgang for Høyre, mens Ap opplever tap av velgere. Foto: Frode Olsen/Trond Eirik Olsen

En meningsmåling Respons Analyse har gjennomført på vegne av Aftenbladet, viser at Høyre ligger stabilt rundt den svake oppslutningen ved forrige kommunevalg.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

En meningsmåling Respons Analyse har gjennomført på vegne av Aftenbladet, viser at Høyre ligger stabilt rundt den svake oppslutningen ved forrige kommunevalg.

I 2015 opplevde Høyre det som må karakteriseres som et uhyre svakt valg med 15,1 prosent oppslutning i Sandnes. Meningsmålinger gjort forrige uke, viser at partiets kurve stiger til 16,5. Arbeiderpartiet hadde en annen opplevelse ved sist valg. Da fikk partiet 35,9 prosent av stemmene.

Den ferske meningsmålingen viser at de faller til 27,3. Frp står omtrent på stedet hvil med rundt 24 prosent. KrF og Venstre går også tilbake, mens SV og Senterpartiet styrker sine posisjoner.

Gruppeleder i Høyre, Thor Magne Seland, sier de på ingen måte kan se seg fornøyde med de ferske tallene, men tenker langsiktig.

– Vi går fram 1,5 prosent. Det er ikke mye, men likevel en økning. Samtidig raser Arbeiderpartiet nedover, mens Frp tilsynelatende ikke har fått noe drahjelp av bomdebatten som har pågått i lang tid nå, sier Seland.

Påtroppende ordførerkandidat, Inger Klippen, er enig med Seland.
– Vi har selvsagt ambisjoner om langt bedre valg i 2019 sammenlignet med resultatene i 2015. Vi er ikke fornøyde med dagens 16,5 prosent, men registrerer samtidig av vi går fram og Ap tilbake, sier Inger Klippen.

Thor Magne Seland sier partiet etter valget i 2015 har hatt en bratt læringskurve.

– En overskrift vedrørende kommunesammenslåingen slo hardt ut. Det var trolig høyst medvirkende til det svake valgresultatet sist. I løpt av to uker tapte vi over 10 prosent av velgerne. Vi kan ikke skylde på noen, men nå er det viktig at vi planlegger godt før valget i 2019, sier Seland.

Han påpeker at det er ganske nøyaktig ett år fram til valget. Måneder Høyre ifølge Seland skal benytte godt for å tydeliggjøre partiets program og kandidater.

– Det er velgernes privilegium , og de som bestemmer neste år. Nå skal vi benytte tiden godt fremover mot 2019. Vi skal jobbe hardt for å vise velgerne våre at vi har det beste laget, sier Thor Magne Seland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...