Jernmannen fra Austrått vil til Hawaii

MÅL: Kristian Waalen kommer i mål under TriQuart i Kristiansand forrige helg. Foto: Privat

Kristian Waalen ville egentlig bare gå ned i vekt, men ting ballet på seg. Snart skal han løpe triatlon i Frankrike.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

DAGENS GAUK: – For en knapp måned siden gjennomførte du triatlonet Iron Man i Haugesund. Hvordan gikk det?

– Etter å ha gått på en smell på grunn av vind og varme under EM i triatlon, så var det godt å kunne få resultater i Haugesund, der vær og vind ikke ødela for meg.

– Hva blir neste utfordring?

– Jeg reiser i slutten av august til den franske byen Vichy for å fullføre min andre fulldistanse Ironman-konkurranse (3.8 km svømming, 180 km sykling og 42 km løping). Forrige helg var jeg med på TriQuart i Kristiansand, men det var mest for å teste formen inn mot Vichy. Jeg synes kroppen responderte svært bra.

– Hva er det som driver deg?

– Det var vekttap, men forflytter seg mer og mer over på å oppleve verden gjennom forskjellige Ironman-konkurranser med et hovedmål om å kvalifisere til Hawaii en gang før 2030.

– Er det egentlig sunt å trene så hardt?

– Selvfølgelig, selv med en kropp på 130 kg+ så føles kroppen lett og smidig. Men det krever at man kan restituere godt og at man ikke ofrer andre oppgaver i livet.

– Hva var det som fikk deg til å legge om livsstilen?

– Jeg gikk egentlig lei av å komme på unnskyldninger for ikke å leve livet. Så hadde jeg en god prat med legen min, og sammen fant vi en start som utviklet seg til den galskapen jeg driver med nå.

– Har du noen tips til de av oss som syter med å komme opp fra sofaen?

– Alt må ikke skje på en gang, prøv å lage en handleliste for en hel uke og loggfør alt (!) du får i deg, og meld deg på en treningsgruppe på Facebook der man kan hoppe på treningsøkter sammen med andre.

– Hva er den fineste joggeturen Sandnes har å by på?

– Stokkalandsvatnet etter en god svømmetur i vannet, eller Melshei.

– Hva liker du best med Sandnes?

– Den herlige naturen, med alt fra Rundeskogen til Melshei.

– Hva liker du minst?

– Mangelen på 50-metersbasseng i kommunen.

– Hvis du var ordfører for en dag, hva ville du gjort?

– Hastegodkjent Gandsfjordbrua.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...