Jørgen Langhelle håper det vil holde seg travelt

SÅ EGEN FILM: Jørgen Langhelle med valpen Viggo før visningen av Oskars Amerika på Kinokino. Foto: Thomas Hansen

I en travel kalender tar Jørgen Langhelle seg tid til både å være på morens går i Etne og til å besøke Sandnes.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

FILM: Om sommeren mellom alle slags forpliktelser tar skuespiller Jørgen Langhelle turen hjemover. Selv om han er fra Hana, er det hos moren på et nedlagt småbruk i Etne kommune han ferierer med familien.

- Her på Årbakken har jeg mitt paradis. Det er her jeg er når jeg ikke er opptatt med film og andre prosjekter, sier han.

Hans pappa nummer to døde i 2. mai, så det har det vært annerledes å komme til Etne denne gangen.

- Høvdingen er borte. Nå er det viktig for meg å kunne være med mamma, sier Langhelle.

En av hans beste roller

Onsdag kjørte han likevel til Sandnes for å være på Kinokino da «Oscars Amerika» ble vist gratis for barn.

- Det er en film jeg har et veldig sterkt forhold til, kanskje en av de bedre rollene jeg har gjort. Så er det veldig fint at det vises barnefilm i kinoen jeg har vokst opp i, hvor jeg snek meg inn for å se Haisommer, sier han.

Seks språk på Færøyene

Nå har han tatt seg ferie etter å ha vært på filminnspilling på Færøyene.

Der har han spilt i filmen «Fuglefangerens sønn». Filmen er basert på en sann historie og utspiller seg på hele seks språk.

- I filmen snakker vi norsk, svensk, dansk, færøysk, fransk og engelsk. Alle later som om vi forstår hverandre. Det er en utfordring, men det motsatte hadde vært kjedelig, sier han.

Filmen er svensk, men retter seg mot et internasjonalt publikum. Etter planen skal den vises neste vår, i Berlin eller på filmfestivalen Sundance i USA.

Liker det travelt

Som frilansskuespiller er det mye opp til ham selv hvilke jobber han gjør.

- Det er meg de ringer til, men jeg har agent i Norge, USA og England.

Han er travel og håper det vil forbli sånn.

- Ja, jeg har vært heldig, bank i bordet, det må bare fortsette. Heldig eller flink, men det kan du jo ikke si, sier han.
Janteloven og det å ikke stikke seg frem er noe han kjenner på.

- Ja, i hvert fall i meg selv, mer det enn fra andre. Man er sin beste venn og sin verste fiende, sier han.

Han siterer Bjørn Sundquist med «Det er vår velsignelse og forbannelse dette yrket».

- Det er godt sagt, det sier noe om hvordan vi har det inni hodet, sier Langhelle.

Lokal musikal

Mot høsten skal han jobbe med et nytt prosjekt, musikalen «Mørkets Engler», som regisseres av Marius Espeland og skal vises i Stavanger.

«Mørkets Engler» skal ha premiere 31. oktober. Forestillingen vil inkludere flere kjente skuespillere fra Sandnes, blant annet flere fra Lurarevyen og med musikk fra John Gunnar Akerø.

Musikalen handler om dysfunksjonelle familier, noe han tror kan treffe et ungt publikum.

- Det blir kjempegøy, jeg gleder meg som et lite barn selv. Det er masse Sandnes-kjendiser, her så jeg håper det blir satt opp forestilling i Sandnes også, sier Langhelle.

Hemmelige prosjekter

Om andre prosjekter sier han at han plotter en spennende høst, men at han ikke sier noe om jobber han ikke har signert kontrakt på. Han skriver også på manus til en film han selv planlegger å regissere. Den skal hete «Etter Festen» som en homage til Thomas Vinterbergs Festen, men mer vil han ikke si.

Bevisst på dialekten

Jørgen Langhelle bor på Nesodden utenfor Oslo. Han har spilt med alle slags dialekter på scenen og foran kamera, men når han kommer til hjemtraktene er han veldig bevisst på dialekten sin.

- Ja, jeg snakker sandnesdialekt, spesielt når jeg er her. Dialekt er kanskje det som har mest betydning for identitet her i landet så folk er ekstremt bevisste. Jeg har spilt med mange forskjellige dialekter, men når folk herifra hører meg snakke oslodialekt så reagerer de, sier han.

Når han kommer hjem ser han også det som har endret seg og det som har forblitt det samme.

- Jeg treffer folk på Ruten som jeg vokste opp med, de kommer og spør om jeg kjenner dem igjen. Selvfølgelig kjenner jeg dem igjen og gir dem en klem og en prat, jeg kan ikke gjøre noe mer for dem nå.

Sist Sandnesposten intervjuet Langhelle, var det i forbindelse med en film Bobbie Peers skulle lage om rånemiljøet på Ruten.

- Det er en film både jeg og Bobbie har lyst å lage, men den ligger på is. Du får ringe og be ham få ut fingeren, sier Langhelle.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...