Jubilerte og donerte på Sandnes brygge

MANGE TILSKUERE: Det var god stemning da Sandnes Soroptimistklubb hadde mannekengoppvisning for 10. år på rad. Foto: Frode Olsen

I 10 år har Sandnes Soroptimistklubb holdt mannekengoppvisning, hvor inntektene går til veldedige formål. I år var Krisesenteret i Stavanger blant heldige mottakere av innsamlede penger.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Det var en stolt gjeng med soroptimister som kunne invitere til et ekte jubileumsår på Sandnes brygge. I ti år har kvinnene i Sandnes-avdelingen donert penger til veldedige formål. Soroptimistene er medlemmer av et verdensomspennende kvinnenettverk som arbeider for å bedre kvinners og jenters levekår lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

I Sandnes er det 35 kvinner som hvert år legger ned et stort stykke frivillig dugnadsarbeid i forkant av mannekengoppvisningene. President, Hanne Keth Qvale, forteller at de er veldig glade for all drahjelpen de får ved disse anledningene.

– Det er utrolig mange mennesker som gjør disse arrangementene mulig for oss å gjennomføre. Ta for eksempel frisørene fra Appeal. De stiller gratis opp for å klargjøre mannekengene til scenen, forteller Qvale.

Amatører

I realiteten er det nesten kun amatører som er i aksjon når soroptimistene årlig arrangerer. Mannekengene er både medlemmer, slektskap og bekjente. Scenen var pyntet av blomsterforretningen «Umulig bukett», og som konferansier hadde de hanket inn Hana-mannen Jan Rune Holdhus. Komikeren var blant de få som har stått på en scene før

– Bare så dere vet så er ikke jeg «Han Innante», men jeg er «Han Bakante», fleipet Holdhus ironisk om sin seksuelle legning, til latter fra salen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LØYEN: Jan Rune Holdhus skapte som vanlig god stemning rundt seg. Det var Holdhus som var konferansier på Sandnes brygge. Foto: Frode Olsen

Hanne Keth Qvale har ikke det eksakte tallet for årets innsamlingsaksjon, men forteller at de i snitt samler inn 40.000 kroner i løpet av sine arrangementer.

– I år, som i fjor, gikk rundt halvparten til Krisesenteret i Stavanger. Resten doneres til et prosjekt vi støtter opp om for kvinner i utviklingsland, forteller presidenten.

Hektisk

Det var behersket, men likevel hektisk stemning i omkledningslokalene like før fremvisningen av klær fra åtte ulike butikker i Sandnes.

Frisør, Yassmin Øverland, hadde krølltangen godt plantet i håret til Emma Tørneng (18).

– Det er litt tilfeldig at jeg viser frem klær her i dag, men jeg takket ja da forespørselen kom, sier Tørneng til Sandnesposten.

Det var et stort aldersspenn blant både modeller og folk i salen. Nora (4) skulle gå på catwalken sammen med mamma Karina. Sistnevnte viste frem en skjorte fra Embla på Kvadrat, men datteren hadde ekstra god grunn til å glede seg.

– Jeg skal ha på meg en festkjole, sier Nora før debuten.

Det var leder av arrangementskomiteen, Kjellaug Sele Sirevåg, som i etterkant fikk gleden av å overrekke sjekken på 20.000 kroner til Krisesenteret i Stavanger.

MOR OG DATTER: Karina og Nora (4) var blant mange mannekenger som fikk æren av å vise fram klær til de mange i salen. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...