Jublet for 1. divisjon

Austrått slo Gjesdal i seriefinalen

SUVERENE: Kun et gedigent arbeidsuhell kan hindre Austrått i å rykke opp til 1. divisjon.

Austrått og Gjesdal er de klart beste lagene i kvinnenes 2. divisjon volleyball. Søndag spilte de det som på mange måter var en ren seriefinale. Austrått vant og kun en kollaps kan hindre opprykk.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Det var masse energi på parketten da regionens to beste volleyballag sto på hver sin side av nettet. Seriespillet nærmer seg slutten og både Austrått og Gjesdal hadde opprykksmuligheter i forkant av duellen. Lagene hadde møtt hverandre to ganger tidligere, og et overraskende tap mot Gjesdal i rankingturneringen, gjorde at Austrått var ute etter revansje.

– Vi trengte ikke lete lenge etter motivasjon til denne kampen. Jeg synes vi jobbet godt som lag og vinner fortjent. Nå det er sagt spiller Gjesdal også bra, og vi måtte ta ut alt for å vinne, sier lagkaptein Irene Bilstad Johnsgaard.

Sammen med Solveig Kvarstein og Solfrid Aarestad utgjorde kapteinen det som var forskjellen på lagene. Med fysikk som skapt for volleyball, var trioen i særklasse de beste spillerne på banen. I realiteten hadde det unge Gjesdal-mannskapet lite å stille opp med da trioen angrep med det de var gode for. Kun store arbeidsuhell i de siste kampene kan hindre opprykk for Austrått-kvinnene.

– Dette opprykket er jeg relativt sikker på at vi skal klare. Med gruppen vi har i dag kan vi også bite fra oss en divisjon opp, sier Bilstad Johnsgaard.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DIAGONAL: Irene Bilstad Johnsgaard hamret inn mange poeng fra sin kantposisjon. Foto: Frode Olsen

Spørsmålet er om laget klarer å beholde stammen. De fleste av jentene går siste året på videregående. Det betyr at faren for å miste spillere er høyst reell.

– Det jo en del av oss som kanskje skal reise bort for å studere. Enkelte sysler med tanker om å gå inn i militæret eller dra på folkehøyskole, sier kapteinen.

Et positivt moment er at opprykk til 1. divisjon kan føre til at Austrått vil bli en attraktiv klubb for andre spillere.

– Håpet er at flinke spillere i 2. divisjon vil komme til oss for å prøve seg en divisjon høyere. Dem finnes det mange av. Det vil jo være kjekt å kunne stille et slagkraftig neste sesong.

I Gjesdal-garderoben var stemningen heller laber, men ikke mer enn at de unge spillerne ganske fort fant smilet tilbake.

– Austrått er et godt lag. Vi klarte i perioder å presse dem litt på serve og spilte tidvis bra. Det holdt dessverre ikke i dag, men det er alltid kjekt å møte gode lag, sier Karoline Bjerkreim.

Austrått vant 3–1 med sifrene 25–17, 25–19, 23–25, 25–17

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...