Jublet for innsats og sølv i SI-stafetten

Se 90 bilder fra aktiviteten

60 lag var påmeldt til SI-stafetten på Sandnes stadion 1. mai. Arrangementet har røtter helt tilbake til 1955.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 02.05.2018 kl 08:03

Alle barna som steg opp på seierspallen hadde god grunn til å ta på seg sine flotteste smil.

Innsatsen var upåklagelig i alle årsklasser. Kvartetten fra Sandnes IL, som Sandnesposten tok en prat med, var svært nære på å vinne sitt heat. Selv om det ikke ble kåret vinnere i de yngste klassene, så var de veldig klar over hvor nære de var seieren.

Synne Aila Grimstad Nilsen løp for anledningen på lag med tre jevngamle gutter.

– Jeg løp alt jeg kunne, og det var ikke mer enn så langt frem til han foran meg, sier Synne og viser frem 20 centimeter mellom hendene.

Storm Meling mente at starten hadde hindret ham i en enda bedre prestasjon på sin etappe.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men jeg fikk foten i en løyen stilling da jeg startet. Da snublet jeg liksom litt. Det gikk heldigvis godt, sier Meling.

Daglig leder Geir Eikeskog utgjorde for anledningen ikke bare en del av arrangøren. Han sto klar i løpsantrekk.

– Jeg skal løpe i veteranklassen og gleder meg til det. Årets utgave av SI-stafetten er den 63. i rekken. Dette arrangementet er det eldste klubben har. Lagene kommer hit fra flere steder i fylket. Gjesdal, Skjalg og Sandnes Idrettslag er alltid representert. Hinna og Sola er også på plass med mange ivrige .Sammenlignet med værvarslingen var vi jo også kjempeheldige med været, sier Eikeskog.

Da Sandnes Idrettslag startet stafetten våren 1955, var løypene helt annerledes enn dagens. Da startet løperne ved den gamle idrettshallen i Vågsgata med retning Austråttbakken. Turen gikk videre ned Espedalen til Skeiene. Deretter Villastrøket, Blåsenborg og Trones, før turen igjen gikk til målgang i sentrum.

På 1960-tallet ble trafikken såpass mye tettere at løypene ble endret. I dag løper utøverne kun i områdene rundt Sandnes stadion på Trones.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...