Julebygda bygger hall på eget initiativ

FELLES LØFT: Hele Julebygda står bak bygging og finansiering av den nye idrettshallen. Fra venstre: Gründer Per Steinar Lothe i Lothe Solutions, styreleder Heidi Støtland i Julebygda Grendehus og daglig leder Siv-Grete Lea i Lothe Solutions. Foto: Trond Eirik Olsen

Julebygda er kjent for dugnadsinnsats. Nå tar bygda grep og bygger idrettshall på eget initiativ.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 01.02.2018 kl 10:44

JULEBYGDA: – Reguleringen er klar og det er grønt lys for bygging, men vi skal ha saken opp på et styremøte i slutten av februar før vi tar den endelige avgjørelsen om byggestart. Finansieringen er imidlertid på plass, her er det bygda selv som bidrar med midler og det er fullt mulig at vi starter byggingen i år, sier styreleder Heidi Støtland i Julebygda Grendehus.

Stort behov

Det er Julebygda Grendehus som i fjor tok initiativet til byggingen av den nye hallen som vil ha en grunnflate på 1250 kvadratmeter. Hallen, som blir liggende like ved Grendahuset blir på to etasjer. I første etasje blir det en større hall på størrelse med en volleyballbane og en mindre aktivitetshall på rundt 200 kvadratmeter. Hva som skal bygges i andre etasje er ennå ikke klart, men målet er at det aller meste skal komme lag og foreninger i bygda til gode. Sandnes kommune vil også komme til å leie lokaliteter. Byggingen medfører også at to gamle lærerhus må rives.

– Bakgrunnen for at vi gjør dette er at skolen i bygda skal rives/renoveres og dette gjør at vi kommer til å miste gymsalen. Det betyr også at idrettslaget og andre vil komme til å mangle lokaliteter. For oss er det viktig å beholde barn og unge i bygda og sørge for at de slipper å reise langt når de skal ut på aktiviteter, sier Støtland og legger til at det i dag er stort behov for flere felles lokaliteter i bygda.

Rekordtid

Julebygda Grendahus har fått hjelp at Lothe Solutions i forhold til å utarbeide planer for den nye hallen. Julebygda patriot og gründer Per Steinar Lothe i Lothe Solutions forteller at reguleringsplanen har blitt utarbeidet og gått gjennom på rekordtid.

– Jeg må få lov til å skryte av Sandnes kommune. De har vist velvilje og lagt ned en kjempeinnsats i forhold til å få reguleringsplanen på plass såpass fort, ting har gått utrolig raskt, sier han og smiler før han fortsetter:

– Nå kan kommunen bare ha tilsyn, resten ordner vi i bygda. At vi får dette til er basert på lagspill i bygda.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NY HALL: Den nye idrettshallen får en grunnflate på 1250 kvadratmeter og blir på to etasjer.

Lothe vil ikke si noe om kostnadene, men bekrefter at det dreier seg om store summer.

Stort løft

Reguleringsplanen innbefatter totalt et område på rundt 20 mål og Lothe innrømmer at det er planer for mer aktivitet i området, men vil i dag ikke si noe konkret om hva som vil komme.

– Hallen blir et stort løft for Julebygda og holder nok en god stund framover, men vi har tar også høyde for framtidige mål. Ting skal i alle fall komme folk i bygda til gode, sier han.

Økt pågang

Styreleder Stine Marie Tuxen i Julebygda Idrettslag mener den nye hallen vil komme til å bety mye for bygda.

– Når gymsalen forsvinner fra skolen blir det tøft å opprettholde treningstilbud. Vi frykter at mange unge skal forsvinne fra idretten når de ikke har et tilbud i nærområdet, sier hun og fortsetter:

– Det å få en hall med gode garderobeforhold vil bety mye for fremtidig satsing. Idrettslaget har økt pågang og vi trenger større kapasitet i forhold til rom. Vi håper på byggestart så raskt som mulig.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...