Kafeen på Bruelandsenteret legger ned

SNART OVER: Kosestundene på Coop Mega for de tidligere plattformsjefene er snart historie. Ingve Forus, Jan-Henry Larsen, Geir Pettersen og Tharald M. Brekne må finne seg et nytt samlingssted. Annfrid Nygård flytter fra kafeen til å jobbe i butikken. Foto: Frode Olsen

Etter stengetid førstkommende lørdag er det slutt med kafédrift på Bruelandsenteret.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 25.09.2018 kl 16:25

Det går mot en vemodig lørdag for Annfrid Nygård og hennes gjester. De syv siste årene er det hun som har drevet kafeen til Coop Mega på Bruelandsenteret. Et sted veldig mange møtes daglig for kaffekos og hyggelig samvær.

– Det er synd for alle de faste gjestene våre. Kafeen har for mange vært et vikitg samlingspunkt og et sosialt knutepunkt. Spesielt for pensjonister, sier Nygård.

Hun forteller at det står folk utenfor allerede før kafeen åpner. Utover dagene kommer veldig mange besøkende innom.

– Vi har en gruppe som alltid kommer om morgenen. Da står de klare utenfor når vi åpner. Så pleier det å komme en gjeng ved 10-tiden, og slik fortsetter det utover. Mange benytter Sandvedparken, for så å ta seg en kaffe med tilbehør. Lørdag er siste dag, og det blir selvsagt en litt trist dag, sier Annfrid Nygård, som blir butikkansatt fremover.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SVUNNEN TID: Kafeen på Bruelandsenteret er inne i sin aller siste uke med drift. Apotektjenester skal erstatte kafeen. Foto: Frode Olsen

Den siste tiden har hun måttet gi beskjed til flere om at Coop Mega i neste uke erstatter kafeen med apotek. Da Sandnesposten var innom mandag, satt fire tidligere plattformsjefer og ristet oppgitt på hodet over nyheten.

– Vi tror nesten ikke det vi hører. Hver mandag samles vi etter en spasertur i Sandvedparken. Nå vet vi ikke hvor ferden går. Kanskje ned på Maxisenteret, men det er et stykke fra parken. Nei, dette er kjedelig å høre, sier Tharald M. Brekne på vegne av kompisgjengen.

Butikksjef Nils Sandmo forteller at kafeen har vært på senteret siden oppstart.

– Kafeen ble åpnet med senteret i 1988. Snart er 30 år med historie et ferdig kapittel. Siste åpningsdag er på lørdag, sier Sandmo.

Regionsdirektør Liv Skretting skjønner veldig godt at de faste gjestene synes det er leit at driften nå legges ned. Hun forklarer at det i prosessen har vært viktig å ivareta de ansatte så godt som mulig.

– Det har vært veldig viktig for oss. Ingen av dem som har jobbet ved kafeen vil miste jobben. Alle får tilbud om andre stillinger. Coop Mega har det vi kaller for løpende kundemåling, og mange gir oss tilbakemelding på at apotek er ønskelig. Enkelte har faktisk ringt meg for å si akkurat det. Derfor er vi veldig glade for at Apotek 1 kommer, sier hun.

Det er foreløpig ikke fastsatt når apoteket åpner dørene.

– Innflyttingen krever litt ombygging av lokalene. De vil gjerne inn så raskt som mulig, men på nåværende tidspunkt er det ikke mulig å si nøyaktig når det blir, sier hun.

Når det gjelder kaffe og muligheter for hyggestunder, sier Skretting at mulighetene fremdeles er åpne.

– Vi har en liten kaffekrok inne i butikken også. Det fortsetter vi med, men det ble dessverre for vanskelig å drive den andre videre. Vi hadde for få besøkende, sier Liv Skretting.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...