Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Kaller Sandnes HK for cowboyer

FORBANNET: Nærbø-trener Robin Rosander Haugsgjerd har lite til overs for Sandnes sin strategi på overgangsmarkedet. Rassin Haugseng (t.v.) er blant spillerne Sandnes har ønsket å signere, men Haugseng har bestemt seg for å bli værende i Nærbø. Foto: Tarjei Sel

Førstedivisjonslaget Nærbø liker dårlig at elitelaget Sandnes HK stadig kontakter dem om nye spillere. – Ser de ikke at de ødelegger for en naboklubb, spør Nærbø-trener Robin Rosander Haugsgjerd.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 27.06.2017 kl 11:27

Sandnes HK sikret opprykk til eliteserien i midten av mars og har siden den gang kontaktet Nærbø om seks spillere. Atle Gudmestad, Jone Sele Holmebakken, Rassin Haugseng, Kai Sindre Steinbru, Sondre Steen Hansen og Lars Dobbe. Sistnevnte er sandnesgutt, mens strekspiller Kaj Sindre Steinbru nylig ga Nærbø beskjed om at han gir seg med håndballen. De øvrige spillerne er viktige spillere på førstedivisjonslaget som satser på opprykk til eliteserien kommende sesong, bortsett fra Steen Hansen som ikke er fast inventar på A-laget. Forrige uke sendte Sandnes mail til Nærbø og fortalte at de ville snakke med Steen Hansen.

Da kokte det over for Nærbø-trener Robin Rosander Haugsgjerd.

– Hva er det egentlig de holder på med i Sandnes? Det er sjelden jeg blir forbannet, men etter den siste mailen fra de så kjenner jeg at nok er nok, sier Haugsgjerd til Sandnesposten.

– Ikke fair

Nærbø-treneren sier at de tidlig fikk henvendelser på tre spillere; Jone Sele Holmebakken, Atle Gudmestad og Rassin Haugseng. Da de ikke fikk napp der har det kommet henvendelser på tre spillere til, fordelt på de siste to månedene.

Det synes ikke Haugsgjerd er greit.

– Det skaper jævlig mye uro i gruppen vår når en klubb hele tiden stikker oss i siden og prøver å lokke til seg spillerne våre. De kunne sendt oss en liste på åtte spillere rett etter sesongslutt, så kunne vi blitt ferdige med det før oppkjøringen. Hvis de vil prøve å ødelegge et helt lag, så greit, men da hadde vi sluppet støyen og uroen rundt dette over så lang tid. Nå er vi i gang med oppkjøringen og det kommer stadig nye mailer, sier en tydelig oppgitt trener og fortsetter:

– Dette er ikke en fair måte å gjøre det på! Jeg føler de vil ha «rått og råde» og hvis de ikke får napp hos en spiller, så går de bare videre til nestemann hos oss. De holder jo på som cowboyer. Når skal de gi seg, spør Haugsgjerd.

Signerte Nærbø-spiller i fjor

I fjor hentet Sandnes André Ellertsen fra Nærbø. Bakspilleren var kanskje lagets beste spiller denne sesongen og en viktig bidragsyter i den historiske opprykkssesongen.

Haugsgjerd mener Nærbø blir et offer for at Sandnes ikke har egen rekruttering.

– Det er det som er grunnen til at de kommer til oss. Vi prøver å holde sammen en vennegjeng, men det er ikke lett når en klubb uten rekruttering trenger spillere. Jeg mener at regionens eliteserieklubb bør holde seg for gode til dette.

Forundret Sedjak

Sandnes-trener Dalibor Sedjak forstår ikke hvorfor Nærbø hisser seg opp.

– Vi har jo ikke hentet noen, så jeg ser ikke helt hva vi ødelegger. Men det er vel ganske normalt at det er interesse rundt gode håndballspillere. Jeg tviler på at vi er de eneste som er interessert i deres spillere.

– Kunne dere informert om hvilke spillere dere ønsket samtidig og på et tidligere tidspunkt?

– Hadde vi kommet med en lang liste med en gang, så hadde det vel vært feil det også. De må forholde seg til at det er interesse for spillerne deres. Vi gjør det vi må gjøre for å ivareta våre interesser og kan ikke tenke på de. Så får Nærbø tenke på seg selv.

– Haugsgjerd kaller dere cowboyer – hva tenker du om det?

– Jeg vet ikke hva han mener med det. Det må du nesten spørre han om.

Nærbø har ambisjoner om å rykke opp til eliteserien kommende sesong og er desperate etter å beholde stammen i laget. Men med gode spillere kommer det også interesse.

– Nærbø må tåle at vi vil ha spillere hos dem og bør ta det som en kompliment.

– Kommer Sandnes til å sende flere henvendelser på Nærbø-spillere?

– Kanskje. Vi får se. Dette er den virkelige verden. Så lenge vi ikke har en ungdomsavdeling som produserer egne spillere, så må vi rundt og hente. Jeg har ikke dårlig samvittighet for det, sier Sedjak og legger til;

– Så er det ikke sånn at vi har hentet 5-6 spillere hos dem. Om en kommer til oss, så ødelegger ikke det noe for Nærbø.

Sandnes har selv mistet to talentfulle spillere i Kristoffer Iversen og Andreas Lie til Viking foran den kommende sesongen.

– Synd for oss, men det er sånn det er, sier Sedjak.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...