Kalte 78 millioner for «En Wirak»

Thor Magne Seland med skarp kritikk fra talerstolen

HARSELERTE: Thor Magne Seland vippet frem en selvlaget pengeseddel med et bilde av Wirak og påskriften 78 millioner kroner. Foto: Frode Olsen

I forbindelse med budsjettdebatten i bystyret benyttet gruppeleder i Høyre, Thor Magne Seland, anledningen til å pirke på flere sentrale politikere og partier. Seland hadde blant annet laget en egen pengeseddel med bilde av Wirak med påskriften 78 millioner kroner.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 12.12.2016 kl 17:04

– Pengeseddelen representerer de 78 millionene posisjonen har gjettet seg frem til gjennom antagelsene om høyere skatteanslag og lavere rentekostnader. Dette er penger jeg virkelig håper kommer inn. I så tilfelle ha vi et begrep for 78 millioner kroner her i Sandnes. Summen kan vi gjerne kalle for «En Wirak», sier Seland.

Ordføreren og posisjonens budsjett var ikke det eneste som Seland mente fortjente en ekstra presang.

– Jeg ga også Arbeiderpartiet en tom gave for 134 flere elever, men færre lærere i skolen. Det finnes ikke lenger lese-og-regnekurs. Det finnes det ikke penger til fordi posisjonen har kuttet så mye i skolen. Vi skal være med på mye av omstillingen, men å lære fortere og billigere er ikke noe Høyre tror på, sier Seland.

Konkurranseutsetting

Fremskrittspartiet fikk også en julepresang av Thor Magne Seland.

– Partiet har hevet konkurranseutsetting fullstendig av båten. De har gått fra å konkurranseutsette over en lav sko med 200 millioner i året, men nå vil de ikke konkurranseutsette noe og mener det er unødvendig. De har gått fullstendig bort fra kjerneverdien i deres måte å tenke økonomi, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FRP: Fremskrittspartiet fikk også gave av Seland. Han mener partiet har snudd fullstendig og går mot sine egne prinsipper vedrørende konkurranseutsetting. Foto: Frode Olsen

Til slutt fikk rådmannen en liten skattekiste til gave fordi hun la inn eiendomsskatt i sitt forslag til budsjett. Heidi Bjerga (SV) fikk små blå fugler av Thor Magne Seland.

– Blå fugl var ikke tilfeldig valg. Det kan minne henne om Høyre, men det står respekt av at hun ikke har så tykk hud at hun ikke har ryggrad. Med det mener jeg på at hun på mange måter har tatt et steg bort fra posisjonen og legger frem sitt eget budsjett med eiendomsskatt på bakgrunn av at de selv ikke kunne støtte posisjonens forslag med null eiendomsskatt, sier Seland.

Arne Buchholdt fra Arbeiderpartiet takket Thor Magne Seland for gaven.

– Dette minner meg om slik Høyre ofte fremstår. Flotte innpakninger uten innhold, sier Buchholdt Espedal om den tomme esken Seland viste frem fra talerstolen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...