Sandnesposten A/S

Kampen mot bompenger

Foto: Espen A. Eik, Dalane Tidende

Skal man sitte i regjering kun dersom man får fullt gjennomslag i alle viktige saker? spør samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) i dette debattinnlegget.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 25.08.2018 kl 07:35

DEBATT: Under dagens regjering har infrastrukturens andel av statsbudsjettet økt markant. Vi bygger landet. Vi har også styrket kommuneøkonomien betydelig, og faktisk.no kunne bekrefte at den er den beste på flere tiår.

Jeg tror de fleste vet at Fremskrittspartiet er kritisk til bompenger. I regjering kjemper vi for lavere bompenger, og inngår kompromisser som tar landet i en bedre retning. Vi har kjempet frem flertall for å redusere bompengeandelen i over 40 vedtatte veiprosjekt, hvorav Rogfast og Ryfast får rundt 2,5 mrd kr ekstra fra staten. AP/SP/SV var imot denne ordningen.

Vi har kjempet frem flertall for å fullfinansiere 8 strekninger slik at vi helt unngår bompenger. Og bompengeandelen i årets veiinvesteringer er under 30 %, mot rundt 42% i de siste årene med Ap-styre. Samtidig har vi kraftig økt bevilgningene til bygging av vedlikehold av veiene. Veibudsjettene har økt kraftig, mens statens samlede avgiftsinntekter fra bilistene faktisk er litt redusert. Og da inkluderer jeg bompengene. Utviklingen er riktig, selv om vi langt fra er i mål.

I Sandnesposten 23.08 reiser Ernst Lapin spørsmålet om hvorfor FrP kan sitte i regjering når vi ikke har fullt gjennomslag i bompengepolitikken. Mitt svar er ja – fordi alt jeg har nevnt ovenfor ville vi tapt om vi satt i opposisjon. Bilistene ville mistet sin forkjemper og talsmann i regjering.

Diskusjonen handler da egentlig om følgende: Skal man sitte i regjering kun dersom man får fullt gjennomslag i alle viktige saker? Eller skal vi kjempe for våre velgeres synspunkt og inngå kompromisser? Vi har valgt det siste. FrPs standpunkt om bompenger er det samme nå som før – vi kjemper mot bompenger i regjering, i Stortinget, i fylkesting og i kommunestyrer.

I opposisjon tapte vi samtlige bompengesaker. Vi klarte ikke spare bilistene for en eneste krone. I regjering har vi derimot vunnet frem i mange saker. Uten oss ville det vært en kraftig vekst i bompenger, og bilistene ville ikke hatt noen som kjempet deres sak. Vil man ha mer FrP-politikk så er ikke løsningen å sette FrP i opposisjon.

Løsningen er å få flere innbyggere til å stemme FrP ved neste valg.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...