Kan bli tursykling langs sjøen

NORESTRAEN: I framtiden kan det komme traseer for tursykling/sakte sykling langs vestsiden av Gandsfjorden.

Kommunen ønsker å etablere sykkeltraseer for tursykling/saktesykling, langs vestsiden av Gandsfjorden.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

BYUTVIKLING: Da bystyret i juni behandler forprosjektet for detaljregulering av Bussveien fra Kvadrat til Sandnes, spilte bystyret inn et forslag om å etablere sykkeltraseer for tursykling/sakte sykling, fortrinnsvis langs sjøen, i forbindelse med det videre planarbeidet for Bussveien.

Det er Statens Vegvesen som er tiltakshaveren for planarbeidet med Bussveien. De har gitt følgende svar til kommunen:

  • Etablering av et separat sykkeltilbud langs strandpromenaden vurderes ikke til å være et prosjektutløst tiltak som Bussveien har ansvar for. Dette av hensyn til kostnader, fremdrift og ansvar for gjennomføring. I vedtatt kommuneplan for Sandnes 2015–2030 er Stavangerveien og Strandgata vist som deler av hovedsykkelnettet. Gjennom planarbeidet for Bussveien har Statens Vegvesen tatt stilling til hvordan målsetningene i kommuneplanen kan ivaretas. Forprosjektet for Bussveien mellom Kvadrat og Ruten viser dermed en løsningen for sykling som vil kunne gjennomføres samtidig som Bussveien etableres. Forprosjektet legger blant annet opp til at Strandgata stenges for gjennomkjøring, slik at trafikkmengden reduseres fra dagens cirka 9000 kjøretøy til under 1000, noe som gir vesentlig bedre forhold for syklister langs hovedsykkelnettet.
  • En ny sykkelløsning langs strandpromenaden kan bli en naturlig forlengelse av hovedruten «Gandsfjordruta» som går fra Stavanger til Sandnes. Før et slikt tilbud kan etableres, må en rekke problemstillinger vurderes, slik som arealinngrep i vernede NB-områder, konsekvensene for nåværende nærings- og boliginteresser, begrensninger i forhold til fremtidig utbygging, konsekvenser for kystlinjen og så videre. Disse er arealmessige spørsmål som kommunen selv er best kvalifisert for å ta stilling til. Samtidig er det sannsynlig at kommunen vil stå som driftsansvarlig for et slikt sykkeltilbud.
  • Statens vegvesen mener dermed at vurderingen som bystyret etterlyser i vedtaket av 19. juni hører naturlig hjemme hos kommunen selv. Vi ber dermed Sandnes kommune vurdere om et slikt kommunalt planarbeid skal igangsettes.

Svaret fra Vegvesenet legges fram som en orienteringssak i bystyremøtet kommende mandag.

BUSSVEI: Det skal også etableres bussvei gjennom Strandgata.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...