Kirkevergen i brev til Sandnes kommune: – Kan ikke huske å ha vært på en gravlund i Skandinavia hvor det ser så ille ut

LANGT GRESS: Kirkevergen får mange tilbakemeldinger på stellet ved gravlundene, som her på Soma. Foto: Privat

I et brev til kommunens Park og vei-seksjon forteller kirkevergen om hvordan det oppleves å få tilbakemeldinger på stellet ved gravlundene i Sandnes.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 01.08.2017 kl 09:04

OFFENTLIG STELL: Det var i midten av juni at kirkeverge Andreas E. Eidsaa Jr. sendte sitt brev til Sandnes kommune. Her tar han opp det kommunale stellet av gravlundene; et tema som blant annet Sandnesposten flere ganger også har belyst. Kirkevergen skriver at han har fått melding fra prester og andre etter gravferder på Soma.

– De syntes det var triste forhold med så langt gress på Soma, og flaut i forhold til de pårørende som måtte vasse gjennom langt gress. Jeg vet det er stramme budsjetter og at dere sliter, og forklarte at gravlund har fått gjentatte kutt. Nå oppleves det likevel som om det har gått over en grense dessverre, skriver Eidsaa Jr til Sandnes kommune.

Han synes særlig det er skjemmende med det lange ugresset rundt gravminnene.

– Jeg kan ikke huske å ha vært på en gravlund i Skandinavia hvor det ser så ille ut som rundt gravstøttene på flere av gravlundene/kirkegårdene i Sandnes. Det oppleves som trist og flaut når andre påpeker det, skriver kirkevergen, som blant annet foreslår å invitere arbeidsledige til å hjelpe med kanttrimming i sommer.

– Mye ville nok vært gjort om det hadde blitt trimmet rundt gravstøttene hver tredje til fjerde uke i det minste. Nå var det flere gravstøtter jeg nesten ikke kunne se på grunn av høyt ugress, skriver Andreas E. Eidsaa Jr. i Sandnes kirkelige fellesråd.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...