Sandnesposten A/S

– Kanskje min beste prestasjon noensinne

PANGÅPNING: Stine Borgli leverte like godt karrierens beste ritt da hun og resten av det norske kvinnelandslaget åpnet sesongen i spanske Valencia. Her nyter Stine Borgli den siste kveldsolen på terrassen før forberedelsene til fredagens etappe. Foto: Privat

Med hele verdenseliten på startstreken, spurtet Stine Borgli inn til en råsterk 9. plass på 1. etappe av Setmana Ciclista Valencia. Hun ble dermed beste norske rytter.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Det norske landslaget i landeveissykling for kvinner har de siste ti dagene forberedt seg på spansk jord til sesongstart. Torsdag var det klart for 1. etappe av Setmana Ciclista Valencia. Stine Borgli fra Sandnes syklet så godt at hun knapt husker en bedre prestasjon.

– Det sto 180 ryttere til start. Så godt som hele verdenseliten er på plass. Selv om jeg har et par ritt med bedre individuelle plasseringer, vil jeg si at denne 9. plassen henger helt der oppe. Kanskje min aller beste prestasjon i karrieren, sier hun.

Dro opp tempoet i bakkene

Mot slutten av løpet fikk Stine Borgli beskjed om å dra opp tempoet i det som var en fem kilometer lang motbakke. Målet var at den norske trioen som hang med, skulle ha så få konkurrenter som mulig å kjempe mot helt i sluttfasen.

– Jeg dro de tre første kilometerne i bakken. Det var tungt, men klarte faktisk å henge meg på den siste drøye kilometeren mot bakketoppen. Feltet jeg kjørte i hadde rundt 20-30 ryttere. Vi jaget på det tidspunktet en liten gruppe som hadde fått en luke etter at en velt skapte litt problemer i en utforkjøring, forteller Stine Borgli.

Mot mål spurtet Stine Borgli det hun var god for, og endte på 9. plass. Vant gjorde Ruth Winder fra USA. Hun syklet 126 km på tre timer og sju minutter. Det betyr en gjennomsnittshastighet på 40.27 km/t.

Beste norske

Italienske Soraya Paladin ble nummer to, mens canadiske Karol-Ann Canuel ble nummer tre.

Kathrine Aalerud og Vita Heine fra Norge, som begge satt i feltet med Borgli inn mot mål, ble nummer 21 og 23.

– Dette var en veldig oppløftende sesongstart. Det gjelder både for laget og meg. Resultatet viser at jeg fortsetter der jeg slapp i fjor. At det norske laget samler poeng i sammendraget, øker sjansene for at vi får med flere ryttere til neste OL og VM. Vi gleder oss til fredagens etappe, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...