Kastet telefon i ansiktet på Nav-ansatt

SYK: Mannen som kastet telefon, og året etter truet med å drepe alle på Nav-kontoret i Gravarsveien, var ikke i balanse da hendelsene skjedde. Foto: Frode Olsen

En 38 år gammel mann er dømt for vold og trusler mot ansatte på Nav-kontoret i Gravarsveien.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Den første hendelsen fant sted 13. juli i 2016. Mannen var på forhåndsavtalt møte med en veileder og avdelingsleder for Nav-avdelingen i Gravarsveien. 38-åringen var ikke enig i veiledningen han fikk, og truet først med å kaste telefonen på de ansatte.

Etter en stund gjorde mannen alvor av truslene, og kastet telefonen som sto i rommet mot veilederen. Røret traff henne i overkant av øyet. Hun fikk kul i pannen som følge av kraften.

Et drøyt år senere var mannen igjen på besøk hos Nav. Da stirret han en kundebehandler lenge i øynene, og sa at hvis hun ikke betalte regningen så skulle han returnere med kniv og drepe henne og alle de andre ansatte.

I det mannen uttalte dette, gjorde han bevegelser med hånden som simulerte kniv.

– Tiltalte forklarte at han husker dårlig og lite av de to aktuelle hendelsene. Når han blir sint og frustrert kan han miste kontrollen, og han får da ikke alltid med seg hva andre sier eller hva han selv gjør. Ved hendelsen i juli 2016 husker han kun at han på et tidspunkt løftet telefonen, for så å sette den ned igjen på bordet, mens han fra hendelsen i august 2017, husker at han var frustrert og tenkte på selvmord. Det var språkproblemer, og hvis han da har uttalt noe om å drepe, var det seg selv han har ment, sier dommen.

Retten fant det likevel bevist at han hadde gjort det han var tiltalt for. I forkant av rettssaken ble mannen observert av sakkyndige. To leger mener mannen lider av alvorlig posttraumatisk lidelse etter mange negative opplevelser i livet. De konkluderte også med at han lider av en tilbakevendende depressiv lidelse. Av den grunn ble straffen på 45 daget gjort til betinget fengsel med prøvetid på to år.

Mannen må betale saksomkostninger på 3.000 kroner.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...