– Katastrofalt og unødvendig

KAMPKLAR: Heidi Bjerga (SV) lover kamp mot planene om å legge en gang og sykkelvei over deler av Ålgårdbanen. Foto: Trond Eirik Olsen

Heidi Bjerga (SV) raser mot planer om å legge en gang- og sykkelvei i traséen til Ålgårdbanen. Nå varsler hun kamp.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 13.02.2019 kl 17:33

ÅLGÅRDBANEN: – Blir disse planene en realitet vil det mest sannsynlig være kroken på døren for en gjenåpning av Ålgårdbanen og det er både opprørende og trist. Det er i dag bred politisk enighet i både Sandnes og Gjesdal i forhold til å sikre Ålgårdbanen for framtiden. Fylkestinget har eksempelvis vedtatt at Ålgårdsbanen skal sikres i forhold til videre bygging av dobbeltspor og da vil det være en total skivebom og overkjørsel å lage til en gang og sykkelsti på deler av strekningen, sier Bjerga og fortsetter;

– Jeg kommer til nå til å ta dette opp politisk, i første omgang ved å ta kontakt med andre partier med mål om å få mobilisert mot planene.

Stor bekymring

Bakgrunnen for Bjergas frustrasjon er at styringsgruppen for utbyggingspakke Jæren har listet opp sykkelvei mellom Foss-Eikeland og Bråstein som et av flere prosjekter som i framtiden kan finansieres gjennom bompenger på Jæren. Styringsgruppen består av politikere fra Klepp og Time kommuner i tillegg til Statens Vegvesen. Planene har vakt bekymring fra flere hold.

Leder Trond Egil Bøe i foreningen Ålgårdbanens venner mener at en opparbeidet sykkelsti på denne strekningen vil «slå bena under» mye av det arbeidet foreningen i dag driver i forhold til dresinsykling og annen aktivitet langs på den nedlagte jernbanestrekningen. Foreningen jobber også hardt for å få gjenåpnet banen.

– Dette vil gå ut over dresinkjøringen og ramme det frivillige miljøet hardt. Det vil også gjøre en gjenåpning av Ålgårdbanen langt mindre sannsynlig, sa Bøe til Gjesdalbuen sist uke.

– Finnes alternativ

Bjerga lover Ålgårdbanens venner full støtte i kampen mot den planlagte sykkelveien. SV-politikeren har tatt saken opp i samferdselsutvalget i fylket for og hun er langt fra fornøyd med svaret fra samferdselssjef Gottfried Heinzerling.

– Så vidt jeg forstår dreier dette seg om en midlertidig gang- og sykkelsti fra Foss–Eikeland til E39 som må sees i sammenheng med byggingen av den nye tverrforbindelsen, sier Bjerga og legger til at det i det aktuelle området vil være mulig å bygge en gang- og sykkelvei utenom togsporet.

– Det er flere andre traseer som kan brukes til gang- og sykkelvei og det burde være helt unødvendig å klusse med Ålgårdbanen ved å rive opp skinner og sviller selv om det skal være mulig å tilbakeføre dette ved en senere åpning av banen. Jeg har heller ingen tro på at dette blir en midlertidig gang- og sykkelvei når den først er på plass. Det er nok av eksempler på midlertidig statlige tiltak som har blitt permanente, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...