Kenny protesterer mot bommene gjennom sang

På under to døgn ble Kenny Garners protestsang mot bomringene i regionen spilt av over 17.000 ganger.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 31.08.2018 kl 16:58

– Jeg har aldri opplevd noe lignende, sier Kenny Garner fra Klepp.

Han har, som så mange andre, lagt merke til folkeopprøret mot de nye bomringene på Nord-Jæren mot de 38 bomstasjonene som settes i drift fra 1. oktober.

SE MUSIKKVIDEOEN HER

Nå har demonstrasjonene også spredt seg sørover hvor det også planlegges bomstasjoner flere steder. Facebook flommer nærmest over av folk som ytrer sin missnøye, men en sang om bomringene manglet, følte Garner selv.

– Jeg skrev teksten til «Bomstasjonen - en protestsang» på en liten halvtime forrige helg, mens melodien ble til på en dag. Jeg ble inspirert til å lage sangen etter alle reaksjonene som har kommet på bomringene den siste tiden, sier Garnes, som har drevet med musikk så godt som hele livet.

– Men over 17.000 avspillinger, ett tall som stadig øker, og delinger over hele landet har jeg aldri tidligere opplevd, sier han.

Sterke ord

I sangen bruker han sterkt ladde ord om bomringen, som for eksempel at «folket stenges inne i sin egen ring», og «økonomisk voldtekt fra høyeste hold, vi føler oss utsatt for finansiell vold».

– Jeg har valgt ordene for at de skal provosere litt. Samtidig er tanken at folk selv skal gjøre seg opp sin egen mening om hva budskapet i sangen er, sier han.

Selv har han ikke deltatt i demonstrasjonstog mot de nye bomringene. Men han har stor forståelse for at mange har gjort det.

– Jeg ser mer på meg selv som en fredsbevarende musikalsk ekstremist, og det meste av fritiden min går med til nettopp musikk. Jeg følte det var et musikalsk tomrom i bomdebatten som jeg har fylt, sier han.

– Hva tenker du om folkeopprøret som vi nå ser i regionen?

– I andre europeiske land ser vi langt verre tilstander enn her. I land hvor unge mennesker lider, ender det flere ganger opp med voldelige opptøyer. Vi er langt fra samme nivå her i Norge, men vi er på samme grein, bare litt lenger inne på stammen. Jeg mener folk skal kunne besøke venner og familie uten å betale her i Norge. Vi er et svært rikt land per innbygger, og det er nettopp innbyggerne som har gjort Norge rikt, sier han.

– De fattigste lider

Selv har han jobbet mange år i Stavanger, og har måttet betale bompenger helt siden bommene på Nord-Jæren ble satt opp.

– Jeg husker godt det var stor motstand mot de seks kronene det skulle koste å passere bommene. I dag har summen steget kraftig. Jeg tror folk flest hadde hatt råd til å betale en femmer i bomstasjonene over en lenger tidsperiode. Det er de fattigste som kommer til å lide mest, mens de rike som tjener godt får lettere framkommelighet på veiene. Bommene fører til et større klasseskille hvor de rike får det som de vil, mens de fattige må betale for det, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...