Dagens gauk: Kimia og resten av russen er klare

RUSS: Russepresident Kimia Mehdian (til høyre) ser fram til å ta mange russeknuter sammen med russen de neste ukene. Her sammen med Thea Stokkeland og Stine Mjølne. Foto: Privat

Russepresident Kimia 
Mehdian ved Sandnes vgs. ser fram til noen kjekke uker.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 12.04.2018 kl 07:18

– Fredag var det russedåp. Hvordan var det?
– Dåpen var utrolig gøy. Det var jo selvfølgelig veldig mye å tenke på og fikse i månedene, ukene og dagene før. Men vi fikk heldigvis alt vi ønsket gjennom og alt av telt, anlegg og vakter var til stede til rett tid, så det er jeg superglad for. Stemningsmessig opplevde jeg selv russedåpen som veldig bra. Alle var glade, og for mange av oss var det helt sprøtt å se en gjeng på nesten 400 russ i rød dress. Nå har liksom russetiden startet.

– Du er russepresident ved Sandnes videregående skole. Hvordan er stemningen blant russen ved skolen?
– Jeg føler at stemningen blant russen på skolen er helt topp. Mange kjekke russ på trinnet og jeg føler at alle tar imot beskjeder som blir gitt ut godt og oppfører seg bra hvor vi har hatt arrangementer for Sandnesrussen. Ellers tror jeg russetiden står sterkt hos mange på Sandnes vgs.

– Hvordan vil Sandnes vgs.-russen prege bybildet de neste ukene?
– Vanskelig å si. Russetiden er jo alltid på eget ansvar, og hvordan russetiden skal se ut kan være veldig varierende fra russ til russ. Men jeg er ganske sikker på at vi vil prøve å gå frem som et godt forbilde for neste års russ. Litt gøy må vi jo få ha det, men de aller fleste vet at det finnes grenser, og jeg tror ikke byen skal ha noe å bekymre seg for.

– Har dere noen nye eller oppsiktsvekkende knuter?
– Vi har absolutt noen oppsiktsvekkende knuter. Alle kan finne fram til knutene våre i tillegg. Russetiden er ofte en tid hvor mange tøyer grensene litt og setter seg selv litt utenfor komfortsonen for å ha det litt moro. To av superknutene våre kan være oppsiktsvekkende. Men vi er veldig opptatt av at ingen skal føle seg presset til å gjøre noe de ikke vil.

– Hva er den morsomste russeknuten dere har?
– Vanskelig å si. Det er så mange morsomme. Vi har blant annet at man må starte en rap-battle med en fremmed på gaten i minst ett minutt, holde et standup-show fem minutter før kinofilmen starter, å gå inn i klassen til en førsteklassing og gi dem en bh eller boxer og «takke for i går» eller den ene timen hvor vi må bruke ordene «Ivar assen, mensen, vaskemaskin, angst og lilletå».

– Hva blir russetidens høydepunkt?
– Vanskelig å sette ett høydepunkt på en tid fylt med masse kjekt som skjer nesten hver dag. Men jeg tror dåpen for mange var et lite høydepunkt, så tror jeg landstreffene blir noe veldig mange gleder seg til.

– Det har de siste dagene vært mye skriverier om Bryne-russens knutelov om at knuter som innebærer seksuell kontakt, krever samtykke som må dokumenteres på film. Har Sandnesrussen en lignende formulering i sitt reglement?
– Nei, i år tenkte vi at det ikke er nødvendig med videodokumentasjon på knuter som innebærer seksuell kontakt. Vi har åpnet opp for at videobevis på andre knuter er helt greit, men vi har lagt ut knuteloven vår og sagt at det eneste vi trenger for å godkjenne en knute som innebærer seksuell kontakt er samtykke og bekreftelse i ettertid fra alle parter involvert om at det skjedde, og at det skjedde frivillig. Vi vet det har vært mye oppstyr rundt akkurat dette i år.

– Har du selv satt deg et mål med tanke på antall knuter?
– Før russetiden startet tenkte jeg at jeg skulle ta minst 50 knuter. Men det ser jeg nå krever mye mer tid og energi enn jeg trodde. Akkurat nå har jeg ikke noe antall knuter jeg ønsker å utføre, de blir mer bare noe kjekt å gjøre gjennom russetiden. Men jeg håper å få gjort så mange som jeg klarer. Vi får se hva jeg orker.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...