Kine fant «gull» i Sandneshallen

SJEKK DET SMILET: Kine Marielle Tellenes (28) var overlykkelig over at hun fant seks spiseskjeer av merket Skaugum på antikkmessen i Sandneshallen. Foto: Frode Olsen

Kine Marielle Tellenes var blant de yngste som begeget seg langs utstillingsbordene i Sandneshallen lørdag. Over seg hadde hun en aura av ro og velbehag. Årsaken lå i en liten pose godt festet rundt håndleddet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 16.09.2017 kl 19:06

Antikk, retro- og samlemesser dukker til en hver tid opp på ulike steder. Denne helgen står Sandneshallen for tur. Inne på den gigantiske flaten har utstillere fra hele landet med seg varer til folk og samleres forlystelse.

Kine Marielle avslører at det ikke er helt tilfeldig at nettopp hun tok turen fra Stavanger til Sandneshallen. Helt siden kvinnen var liten, har hun blitt opplært til å verdsette antikke gjenstander.

– Jeg har et stort hjerte for gjenbruk. Min farmor jobbet også for Egersund fianse. Hun lærte meg en god del. Det gjør hun for så vidt ennå. Det er veldig koselig å dele hobbyen med bestemor, sier Kine Marielle Tellenes med bakgrunn som fotomodell.

Skjeer fra Skaugum

Det var ganske så enkelt å se at Kine så langt hadde hatt en flott stund i hallen. I hånden bar hun på en liten grønnhvit apotekpose. Innholdet var det hun betegner som et kupp.

– Jeg samler på Skaugum-bestikk, og fant seks skjeer jeg har lett etter. De finnes også i teak, men da snakker vi helt ville priser, smiler hun.

Kvinnen som opprinnelig kommer fra Flekkefjord er bosatt i Stavanger, men avslører at hun relativt ofte reiser til Sandnes.

– Det er jo nesten så jeg ikke skulle avslørt dette, men det finnes mange flotte gjensbruksbutikker med godt utvalg i Sandnes, blinker hun lurt.

Lurte med mannen

Det er ikke alltid bestemor kan være med på messene. Denne lørdagen hadde hun lurt med sin samboer. Han arbeider som kokk, og deler ikke Kines interesse med like stor kraft som henne.

– Kall det gjerne frivillig tvang. Han er interessert i ting han kan bruke på kjøkkenet. I så måte finnes det en spenning også for ham. Nå står han i kroken der borte, smiler Kine Marielle og peker til motsatt ende av lokalet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TREKKER FOLK: Antikk- og retromessene har en tendens til å være populære. Her fra lørdag i Sandneshallen. Foto: Frode Olsen

En som må sies å være meget interessert i antikkmesser er daglig leder i Kanalbruket, Wenche Hellum. Året rundt arrangerer hun messer på forskjellige steder i landet.

– Det finnes vel ingen konkrete kartegorier mennesker som kommer, men 2/3 av de besøkende har en tendens til å komme tilbake. Det finnes alt fra samlere, til dem som mangler en kopp eller en del til en hylle. Noen samler spesifikt på ting som vinylplater eller våpen. For dem handler det om den ene spesielle tingen de leter etter, men mange kommer for å kikke litt på alt som er mulig å kjøpe, sier Hellum.

Retro og vintage

Det finnes mange begrep som muligens trenger en liten forklaring. Når det gjelder retro forklarer Hellum at det helst er orginale gjenstander som strekker seg tilbake i tid, som fra 2. verdenskrig. Vintage er noe helt annet, om vi fårstår eksperten riktig.

– Vintage er eldre gjenstander som repareres eller fikses opp til gjenbruk. Det kan for eksempel være en kjole som blir sydd om eller en motorsykkel som gjenoppstår ved bruk av nye deler, forklarer Hellum.

Det er umulig å fortelle i detalj hva som selges i Sandneshallen. Det er gjenstander av så forskjellig karakter at man best finner ut av ved å stikke nesen innom. Sakugum-skjeer er det derimot tynt med.

DAGLIG LEDER: Wenche Hellum er daglig leder i Kanalbruket. Selv samler hun på hagebøker, men da må de være over 100 år gamle. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...