Kjent Kina-restaurant satser på nytt i mindre skala i mindre by.

NY RESTAURANT: Etter at de i 2014 la ned den tradisjonsrike restauranten Moon House i Stavanger gjør ekteparet Kwok Leung og Jennifer Li Tsui nå comeback i Sandnes. Foto: Trond Eirik Olsen

Nå gjenoppstår Stavanger-restauranten i Storgata.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

NYÅPNING: Nedgangstider og mye arbeid på få hender gjorde at ekteparet Kwok Leung og Jennifer Li Tsui i 2014 ned driften av den tradisjonsrike Kina-restauranten Moon House ved Sølvberget i Stavanger. To år senere er de klar til å starte på nytt i Sandnes. Går alt som planlagt vil den nye restauranten åpne opp i Storgata førstkommende lørdag. Moon House tar da over de gamle lokalene til thai restauranten Lille Bangkok, som på grunn av utvidet drift har flyttet ned i Langgata.

– Nå har vi hatt to års pause og er klare til å starte på nytt, da i litt mindre skala enn i Stavanger. Denne gang satser vi hovedsakelig på take away, det er stor forskjell på det vi nå legger opp til og det å drive en større restaurant. Arbeidsmengden blir mindre og vi får muligheten til litt mer fritid enn det vi hadde i Stavanger. Vi har ennå noen år igjen til pensjonsalder og samtidig har vi savnet alle de hyggelige gjestene vi hadde, sier Jennifer Li Tsui.

Tøffere tider

Ekteparet innrømmer at tøffere tider med nedgang i oljesektoren også har spilt inn når de nå har valgt å satse på nytt i mindre skala.

– Vi merket at det ble tøffere de siste årene vi var i Stavanger. Nedgangtidene rammer nok de større restaurantene mer enn de mindre og rimeligere. Det er blitt tøffere å drive stort og for oss var det viktig å finne et konsept som er både raskt, billig og godt. Maten er basert på samme ingredienser og tillaging selv om det nå er snakk om et litt annet konsept, sier Kwok Leung Tsui.

– Vi både håper og tror at vi kan dra nytte av den merkevaren vi har skapt oss gjennom lang tid i Stavanger. Moon House navnet er godt innarbeidet i regionen gjennom generasjoner. Folk vet at de får god mat hos oss, legger Jennifer Li Tsui til og smiler lurt før hun fortsetter:

– Vi kan jo skryte på oss at Ole Klementsen og familien hans var faste gjester hos oss i Stavanger. Familien er ikke den enste som har fått servert mat hos Moon House. Mange har sagt de savner oss og de er glade for at vi igjen åpner.

Perfekte lokaler

Ifølge Jennifer Li Tsui var det de ledige lokalene i Storgata som først og fremst lokket ekteparet til Sandnes.

– Vi mener vi har funnet det perfekte stedet i Storgata. Her passerer mange biler og det er lett å parkere rett utenfor. Skal man ha take away er dette midt i blinken. Folk vil gjerne ha maten med seg når de skal hjem og da er det greit å kunne sette seg rett i bilen.
Samtidig har vi noen bord til dem som ønsker å spise på stedet. Størrelsen passer godt til vårt behov, sier hun.

Ekteparet er heller ikke redd for å satse i en by der det er masse Kina og thai restauranter fra før av. Det har tidligere bodd i Sandnes og kjenner byen godt.

– Da vi drev i Stavanger hadde vi masse kunder fra hele regionen, også folk fra Sandnes. Folk kom faktisk helt fra Hommersåk for å spise hos oss. Nå vil vi gjerne ha disse tilbake og vi er såpass innarbeidet i regionen at jeg ikke har noen frykt for at det ikke skal gå. Med det konseptet vi nå har tar vi oss ikke vann over hodet, sier Jennifer Li Tsui og fortsetter:

– Vi ser gjerne at flere av de gamle kundene fra Stavanger nå kommer til Sandnes for å kjøpe ekte Kinamat.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...