Sandnesposten A/S

Sandnesposten

«Kjerringer» mot strømmen åpner ny salong

MOT STRØMMEN: Marielle Knutsen trosser tøffere tider og åpner ny virksomhet på Vibemyr, sammen med Carine Alfheim. Foto: Trond Eirik Olsen

Å starte opp egen bedrift i nedgangstider krever pågangsmot og sterk tro. Marielle Knutsen (25) og Carine Alfheim (39) har mye av begge deler.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 17.01.2017 kl 16:36

NÆRING: – Hadde vi ikke trodd på dette ville vi heller ikke startet opp. Vi mener at det er godt marked for vår type virksomhet i Sandnes, og det heter jo også at det er først i nedgangstider at det går oppover. Noen vil nok kalle oss kjerringer mot strømmen og det har vi for så vidt ingenting imot. Vi går gjerne mot strømmen dersom vi først tror på det vi gjør, sier fotterapeut Marielle Knutsen og ler.

Satser friskt

Sammen med negledesigner Carine Alfheim (39) tar Knutsen nå spranget og starter opp den nye negle- og fotsalongen LuXuS by CMT på Vibemyr. Her skal gaukene og andre kunder fra regionen rundt få pleie både føtter og negler i ro og mak.

– Det mest spesielle hos oss er at vi ikke bruker akrylbaserte produkter. Det gjør at vi ikke har giftstoffer i produktene og sikrer kundene en sunn behandling, sier Alfheim.

De to driftige damene kjenner hverandre godt da de tidligere har utøvd hver sin profesjon i samme salong på Forus, og det er erfaringer herfra som gjør at de nå vil bryte opp fra trygge stillinger og starte opp egen virksomhet.

– Vi var vel ikke helt fornøyd med tingene der vi var tidligere. Det ble for mye samlebånd og for lite tid til den gode kundepleien. Derfor ble vi enige om å starte opp noe eget med en smalere, men mer profesjonell profil, sier Alfheim, som tross dialekten med nordnorsk klang regner seg som sandnesgauk.

– Jeg bor i Sandnes og Carine har sterk tilknytning til byen, så for oss var det ingen tvil om at vi ville etablere oss i Sandnes. Ikke minst fordi det er lite lignende virksomhet her fra før av, sier hun.

– Nedgangstidene vil nok ikke berøre oss så mye. Ofte er det i nedgangstider at folk føler behov for å gjøre noe ekstra for seg selv. Dette er heller ikke noen dyr luksusbehandling, så jeg har tro på at vi ikke kommer til å bli rammet av dårligere tider, sier Knutsen.

Parkering viktig

1. februar blir offisiell åpningsdag for den nye salongen som allerede har tjuvstartet noe.

– Vi har kunder som vi har tatt med oss fra tidligere virksomhet og de vil jo ikke vente så lenge, derfor har vi brukt romjulen godt og fått på plass det meste, sier Knutsen.

– Litt bortgjemte lokaler på Vibemyr er vel ikke plassen for så mange drop-in kunder?

– Nei, men det har andre fordeler, ikke minst i forhold til gratis parkering. Nå kan kundene parkere rett utenfor. Hadde vi ligget i sentrum ville det blitt verre, gode parkeringsmuligheter er viktigere enn mange tror. Ofte utgjør det forskjellen på om folk kommer eller ikke, sier Alfheim.

– Vibemyr er jo heller ikke helt avsides til. Det jobber mye folk i området og vi har boligfelt i nærheten. Jeg ser ikke bort fra at mange av disse vil komme til å droppe innom, legger Knutsen optimistisk til.

På litt sikt satser de to damene også på å utvide staben.

– Til høsten er planen å få inn en lærling. Meningen var å få henne inn med en gang, men hun har permisjon, så akkurat det blir vanskelig, sier Alfheim.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...