Kjøpmann med stort hjerte

GIVERGLEDE: Disse to handlevognene skal sikre to tregende familer på Riska en bedre jul en forventet. Kjøpmann Øyvind Pedersen har selv stått formye av pakkingen. Foto: Trond Eirik Olsen

Helt siden 2015 har kjøpmann Øyvind Pedersen på Hommersåk gitt en handlevogn full av julevarer til trengende familier. Nå følger også kunder og andre butikker opp trenden.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 23.12.2017 kl 13:09

JULEHJELP: – Responsen har vært enorm i år og ikke nok med det, en kunde har tatt kontakt og ønsker å gi det samme som meg. Det betyr at to trengende familier nå kan få en litt bedre jul enn forventet, sier Pedersen som driver Rema 1000-butikken i Bryggen senter på Hommersåk.

Ville gi tilbake

Pedersen startet opp med doneringen av en handlevogn full av julevarer i 2015. Den lokale Rema 1000-butikken hadde da satt stadig nye rekorder og gikk mot en rekordomsetning på 85 millioner kroner. Veksten hos Rema 1000 ga også positiv smitteeffekt til senteret, som på denne tiden hatt slitt med handelslekkasje.

– For meg ble det et lite spørsmål om å kunne bidra til å gi noe tilbake til lokalsamfunnet. Også i vår bydel er det mange familier som i dag sliter med trang økonomi som følge av nedgangstider og ledighet, og det behovet vi har sett gjør at vi har fortsatt med dette, sier Pedersen.

Stort behov

Handlevognene er fylt opp med alt det en familie trenger til julemiddag og påfølgende frokoster. I tillegg følger det med en del andre varer som hører julen til og et gavekort til en leketøysbutikk. Mottakerne blir plukket ut etter at disse selv eller fra tips fra andre via butikkens facebook-sider eller mail føler at de er i den aktuelle gruppen.

– Etter knappe tre dager fikk vi inn masse henvendelser og bare her i bygda har det vært rundt 50 nominasjoner. Det sier litt om behovet, sier Pedersen, som også har sørget for at butikken i år har donert flere stappfulle handlevogner til aksjonen «Hjelp oss å hjelpe Rogaland».

Også rent personlig betyr det mye for Pedersen å kunne bidra. Han er selv ikke helt ukjent med følelsene av å ha litt dårligere råd enn mange andre.

– Jeg er vokst opp i en familie med foreldre som begge har vært trygdet og det var ikke alltid vi kunne ta oss råd til alt vi ønsket oss. Vi led nok ikke akkurat noen nød, men det var mye vi måtte spare på, sier han.

Stor giverglede

Pedersen håper at trenden med å gi hjelp til trengende familier nå vil spre seg til enda flere butikker.

– Det er fem andre Rema 1000-butikker i regionen som i år har gjort det samme som oss og jeg håper at flere vil følge etter. Her på Hommersåk har vi tidligere år også utfordret andre butikker utenfor vår kjede og de har tatt imot denne og gjort ting på sin måte, sier han og fortsetter:

– Det er veldig stor giverglede i bygda og det kunne vært kjekt om vi fikk spredt denne utover vår regionen også. Ingenting er bedre enn om dette kunne blitt en nasjonal trend.

Den lokale kjøpmannen lover også et større lokalt stunt foran julen neste år.

– Jeg har vært i samtaler med to andre kjøpmenn og vi har planene klare, men jeg vil ikke gå ut med noe nå. Det skal jo bli en overraskelse, sier han og smiler.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...