Kjørte 136 km/t i 80-sone uten lappen

Sandnesmannen var på en kjøretur i Gjesdal da politiet målte hastigheten han hadde sittende på en motorsykkel. Det kom også fram at 26-åringen ikke har sertifikat for denne gruppen kjøretøy.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 30.08.2017 kl 07:48

Det gikk altfor fort da 26-åringen skulle fra Sandnes til Gjesdal kommune. I nabokommunen ble han målte til 136 km/t på en strekning hvor høyeste tillatte hastighet er 80.

I retten kom mannen med en uforbeholden tilståelse.

– Siktede er en 26 år gammel mann. Han er bøtelagt to ganger tidligere for overtredelse av veitrafikklovgivningen. Det skal nå utmåles straff for et tilfelle av kjøring med motorsykkel med en hastighet av 136 km/t i en 80 km/t-sone, samt et tilfelle av kjøring av motorsykkel uten gyldig førerkort, sier dommen.

I skjerpende retning ved utmålingen har retten sett hen til at kjøringen fant sted på en hovedvei hvor det erfaringsmessig er en del trafikk og videre at det var krevende kjøreforhold i form av regn og skumring da kjøringen fant sted.

– I formildende retning vektlegges at siktede har avgitt en uforbeholden tilståelse, sier domsslutningen.

Han ble dømt til tap av førerretten i en periode av 12 måneder. Dersom han ønsker bilsertifikatet tilbake må han etter tapsperioden avlegge ny førerprøve.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...