Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Kjørte ruspåvirket med tre passasjerer

I RUS: En 22-åring mistet førerkortet midlertidig etter biltur med passasjerer i hasj- og tablettrus. Foto: Andreas Dirdal Kydland

En 22 år gammel mann fra Sandnes har midlertidig mistet førerretten.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Da 22-åringen ble stanset hadde han tre passasjerer i bilen. Analyseresultatet fra 2. juli viser at mannen hadde en tilsvarende promille tilsvarende over 1,2.

Sjåføren forklarte politiet at han én uke i forkant hadde brukt hasj, samt spist Xanor-tabletter. Han følte seg i fin form under kjøringen, og uttalte at han ikke kan skjønne at stoffene kunne sitte så lenge i kroppen.

– Bevisene i denne saken er sterke, jf analyseresultatet og det faktum at det ikke synes å være tvil om at det var siktede som kjørte bilen. Siktelsen er alvorlig, kjøring i ruset tilstand med tre passasjerer i bilen. Retten har merket seg siktedes anførsler når det gjelder behov for førerett, men mener at den virkning tap av føreretten antas å ville få for ham, ikke fremstår som vesentlig mer byrdefull enn det som normalt kan påregnes. Retten mener at hensynet til trafikksikkerheten og likebehandling må veie tyngst. Midlertidig tilbakekall av føreretten og beslag av førerkortet fram til forventet endelig avgjørelse foreligger, anses ikke å være et uforholdsmessig inngrep, sier slutningen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...