Klar til å bygge kolonihager på Gramstad

KLAR: Daglig leder Torgeir Ravndal i Sandnes Tomteselskap har planene klare for bygging av 50-70 kolonihager på Gramstad. Får han grønt lys vil disse komme i området i bakgrunnen. Foto: Trond Eirik Olsen

Går det slik daglig leder Torgeir Ravndal i Sandnes Tomteselskap håper, kan de første kolonihagene i Sandnes komme på Gramstad.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

KOLONIHAGER: – Dette blir vårt innspill til kolonihager i den nye kommuneplanen. Får vi gjennomslag og det skulle vise seg å være stor interesse er det ikke noe problem å starte opp tilretteleggingen relativt raskt, sier Ravndal.

Boligområde

Det aktuelle området som kan komme til å romme den aller første kolonihagen i Sandnes er på rundt 16 dekar og har en beliggenhet i Gramstaddalen, rundt 300 meter før bakken som går opp mot parkeringsplassen for Dalsnuten. Ravndal ser for seg et antall på 50-70 hager i området, som i dag stort sett består av tett skog.

– Hele området her er satt av til boligbygging, men denne byggingen ligger ennå langt fram i tid. Kolonihagene vil komme til å utgjøre en liten del av det samlede boligområdet og vil ikke være avhengig av oppstart på boligbyggingen, sier Ravndal.

Ravndal mener området er perfekt i forhold til de kriteriene kommunen har satt for kolonihager.

– Kolonihagene blir ikke i sentrum, men likevel så nært at de lett kan nås herfra via kollektivtrafikk eller sykkel. Tilkomsten vil være enkel, sier han og fortsetter:

– Det er også kort avstand til badestrand i Holmavika og idyllisk natur. Området vil heller ikke komme i konflikt med eksisterende områdeplaner ettersom det her er snakk om et område som er regulert for boligformål. Alt burde ligge godt til rette.

Fått flere innspill

Rådgiver John Terje Lundeby i Sandnes kommune bekrefter at forslaget fra Sandnes Tomteselskap er et av flere innspill i prosessen som kommunen nå er i gang med for å kartlegge mulige kolonihagealternativer etter at det nå er politisk enighet om å få kolonihager inn i kommuneplanen.

– Fristen for å komme med innspill er satt til 1. november så det er ennå tid for interesserte til å melde seg. Vi har allerede mottatt noen innspill, men tar gjerne mot flere, sier Lundeby og bekrefter at kommunen også er i dialog med grunneiere på Hana.

Også en grunneier på Vårli har meldt sin interesse, men etter det Sandnesposten kjenner til er dette samme område der det for en del år tilbake ble forsøkt å få på plass 40-60 hager. Forsøket strandet da Fylkesmannen satte foten ned med begrunnelse at dette var en LNF-område og at kolonihager her ville forringe flere fugle- og dyrearter.

Verkebyll

Spørsmålet om kolonihager har lenge vært en verkebyll i Sandnes. Sandnes er i dag en av svært få større byer som mangler kolonihager og hageparseller. Nabobyen Stavanger har i dag tre fullverdige kolonihager og her opplever man at også folk fra Sandnes har forsøkt å få plass uten å lykkes ettersom disse er forbeholdt folk som er bosatt i Stavanger.

De første stegene på veien mot fullverdige kolonihager er allerede tatt. Våren 2018 vil 88 parsellhager på 12 kvadratmeter stå ferdig på Varatun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...