Sandnesposten A/S

Klare for NM-sluttspill

Tunet venter i kvartfinalen

NM-KLARE: For første gang i klubbens historie skal Sandnes-IBK delta i sluttspillet. Foto: Frode Olsen

I sitt 2. år i Eliteserien klarte Sandnes-IBK å kvalifisere seg til sluttspillet. Det skjedde etter et sekunddrama og heftig telefonvirksomhet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 04.03.2017 kl 19:40

Da Sandnes reiste til Harstad for siste serierunde i Eliteserien var det med ett mål for øyet: Med uavgjort ville de være garantert plass i sluttspillet. Med tap for Harstad var Sandnes helt avhengige av at Fredrikstad klarte uavgjort eller vant sin kamp mot Grei.

Fredrikstad sikret seier

Det begynte så pent for Sandnes IBK. Etter to perioder ledet laget 6-4, men i siste periode tok Harstad over og vant til slutt 8-7 over Sandnes. I Fredrikstad sto det 4-4 til det kun gjensto sekunder av kampen. Da avgjorde Fredrikstad til 5-4, og sikret Sandnes plassen i sluttspillet.

Trond Skjørestad Vervik var hjemme i Sandnes på grunn av fødsel. Han forteller om hektisk telefonaktivitet under kampen.

– Jeg ringte treneren på benken i Harstad mange ganger for å fortelle om stillingen i Fredrikstad. Heldigvis ble det etterhvert flere stopp i spillet i vår kamp, og mot slutten kunne jeg fortelle ham at det var mulig å slappe av selv om de lå under. Fredrikstad hadde vunnet og vi var sikre, sier Vervik.

Stor prestasjon

Han er enormt stolt over prestasjon. Både i denne kampen og sesongen sett under ett.

– Vi fikk to forfall rett før flyet gikk. Da ble det mye omstokking på rekkene, men guttene gjorde en flott innsats. De ble nok slitne mot slutten, men det at vi kvalifiserer oss til sluttspillet etter to sesonger i eliten er kjempebra, sier han.

Lørdag kveld får Vervik en telefon fra forbundet og lagene som skal forhandle om hvilken motstander de velger.

– Jeg tviler på at lag nummer en og to velger å møte oss. De er såpass mye bedre enn nummer seks og syv likevel. Økonomien spiller en rolle når lagene velger motstandere. Dette vet jeg mer om lørdag kveld, sier Vervik.

Sent lørdag kveld ble det klart at Tnet blir motstander i kvartfinalene. Lagene skal gjøre seg opp mellom i en serie på best av fem kamper. Oppgjørene spilles i perioden 7.-19. mars.

Tunet ble forøvrig nummer tre i grunnspillet.

Tabellen kan du lese her

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...