Sandnesposten A/S

Klart for operaen Tosca i høst

To forestillinger er bestemt i Sandnes

TOSCA: I samarbeid med andre sørger Sandnes kulturhus for at det settes opp to forestillinger i høst. Foto: Sandnesposten

Sandnes kulturhus setter opp operaen Tosca kommende høst. Elskere av komponisten Giacomo Puccini har virkelig noe å se fram til.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 05.02.2018 kl 07:40

Kilden Opera, Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO) og Opera Rogaland (OR) skal sammen produsere operaen Tosca av Giacomo Puccini. Nøyaktig dato for forestillingene i Sandnes er ikke helt avklart, men bare nyheten om at operaen kommer, vil mange glede seg over.

Salgsleder ved Kilden Teater og Konserthus i Kristiansand, Anne Grethe Andersen, forteller om det som blir et unikt samarbeid.

– Det at tre av Norges regionosperaer velger å samarbeide, er ganske unikt. Det ligger både økonomiske og ressursmessige besparelser ved å samprodusere. Samtidig gir det nyttig læring til oss som produsenter å få innsyn i andre operaproduserende selskapers arbeidsmetodikk. Rent praktisk foregår samarbeidet slik at vi er samstemte i forhold til kreativt team som dirigent, regissør, scenograf og kostymedesigner. Vi har også castet solister gjennom et samarbeid, sier Andersen.

Det er Kilden i Kristiansand som står for den fysiske produksjonen av kostymer, scenografi og rekvisitter. Innøving og premiere vil foregå i Kilden.

– Etter sju forestillinger i Kilden går turen til Bodø, Harstad og Tromsø. Deretter står Sandnes kulturhus for tur med to forestillinger, sier hun.

Om Tosca:
De første skarpe akkordene i Puccinis populære Tosca tar oss med inn i en verden med politisk uro, tortur og ubarmhjertig maktspill. I sentrum står lederen for etterretningstjenesten, Scarpia, en av operaverdenens virkelige «bad boys». Hos ham går sadismen hånd i hånd med erotiske appetitt, særlig for sangerinnen Floria Tosca. Mens kjæresten hennes, kunstneren Mario Cavaradossi, tortureres, forteller Scarpia at prisen for å løslate ham fra politisk fangenskap er Tosca selv.

Operaen hadde sin første premiere i Roma i 1900, og handlingen er lagt til Napoleons beleiring av Italia 100 år tidligere.

Medvirkende:
Dirigent: Peter Szilvay
Regissør: Ingrid Forthun
Scenograf: Dagny Drage Kleiva
Kostymedesign: Anette Werenskiold
Lysdesign: TBA

Solister
Floria Tosca: Nina Gravrok
Mario Cavaradossi: Christian Juslin
Baron Scarpia: Jens Søndergaard
Cesare Angelotti/Fangevokter: Trond Gudevold
Spoletta: Kristian Krokslett
Sciarrone: TBA
Kirketjener: Jørgen Backer
Gjetergutt Kilden: Florian Almedal Sillitoe og Sebastian Sjåstad Overå (alternerer)
Gjetergutt Rogaland: Tobias Vigrestad Mellemstrand

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...