Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Wirak er nominert til toppverv i Ap: – Klart jeg er interessert

LEDER: Denne helgen kan Stanley Wirak bli leder i Rogaland Arbeiderparti. Foto: Frode Olsen

Får han det som han vil denne helgen, blir Stanley Wirak ny leder i Rogaland Arbeiderparti.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 10.03.2017 kl 07:36

POLITIKK: Valgkomiteen i Rogaland Arbeiderparti har foreslått Sandnes-ordfører Stanley Wirak som ny styreleder i fylkeslaget. Overfor Sandnesposten bekrefter Wirak nå at han er interessert i jobben.

– Ingenting er sikkert før alt er sikkert. Jeg tar ikke noe for gitt før valget er gjort. Men det er klart jeg er interessert, sier Wirak.

Tok ikke gjenvalg

Snøballen begynte å rulle etter at Haugesund-ordfører Arne-Christian Mohn under fylkestinget før jul i fjor sa at han ikke ville ta gjenvalg som fylkesleder. Kunngjøringen kom i sammenheng med kommentarer rundt regionreformen, hvor Mohn antydet at det ville være naturlig for Haugalandet å orientere seg nordover mot Sunnhordland.

Dette førte til at lokallagene i Sandnes, Stavanger, Gjesdal, og Sola gikk sammen om en ny kandidat til vervet, nemlig Stanley Wirak. Da NRK 17. februar brakte nyheten om nominasjonen, ønsket Wirak ikke å kommentere saken.

Nå har altså valgkomiteen kommet med sin innstilling, og i forkant av helgens årsmøte i Rogaland Ap, bekrefter Wirak nå at han har lyst på jobben.

Innflytelse

Han legger ikke skjul på at det frister med innflytelse.

– Det er derfor vi holder på med dette - for å få til ting. Jeg har lyst til å være med og gjøre en jobb. Du får en innflytelse når du er på plass. Du kommer inn i fora der beslutninger kan påvirkes, sier Wirak.

– Gjøre det skikkelig

Han påpeker at fylkeslederen har påvirkningskraft også langt ut over fylkesgrensen.

– Fylkeslederen kommer også inn i landsstyret. Og når vi nå overtar regjeringsmakten til høsten, kommer du og en god plass, sier en offensiv Wirak.

Han er heller ikke helt ukjent med partipolitikk på fylkesnivå fra før.

– Jeg var inne i Rogaland Ap som nestleder for en periode siden. Da følte jeg kanskje at det ble litt travelt. Nå er jeg der at hvis du påtar deg noe, må du gjøre det skikkelig. Men nå må vi først og fremst se om årsmøtet går for den innstillingen, sier Wirak.

Rogaland Arbeiderparti holder årsmøte i Haugesund denne helgen. Valget av nytt styre finner sted søndag klokken 14.15.

Foruten Wirak som leder, har valgkomiteen også foreslått Julia Wong som styrerepresentant fra Rogaland AUF. I tillegg er Annelin Tangen foreslått som 5. vara.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...