– Klart vi har noe i eliten å gjøre

Eivind Gade tror på opprykksjubel i løpet av våren

JADAAA: Eivind Gade med et jubelbrøl foran 314 tilskuere da Sandefjord ble slått 25–24 i Vågenhallen på søndag. Martin Hare ble matchvinner i den ene enden, mens Bjørnar Roth stoppet Sandefjord i den andre med flere viktige redninger i sluttminuttene. Foto: Ole André Aarre

Det har vært noen stang ut-kamper i Vågenhallen denne sesongen. Men i helgen var 
det stang inn og tabelltopp igjen for Sandnes HK.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

HÅNDBALL: Sandnes – Sandefjord 25–24 (13–11). Sandnes er sju kamper fra å rykke opp til eliteserien i håndball. Motstanderne i to av disse ligger under nedrykksstreken og bare tre av dem ligger på øvre halvdel. Sandnes er ferdige med andre- og tredjeplassen på tabellen og disse møter i tillegg hverandre i slutten av måneden.

– Uavgjort mellom Sandefjord og Runar hadde vært et greit resultat, sier SHK-trener Dalibor Sedjak og smiler.

Les også: – Hva var det jeg sa?
Se også: Se SHK-spillerne slippe jubelen løs

Gode muligheter

På papiret er det Nærbø og Runar i tredje siste og nest siste serierunde som blir tøffest for Sandnes. Vinner Sandnes seks av sine sju siste kamper, rykker de garantert opp. Vinner de fem av sju kamper, er det også stor sannsynlighet for at Sandnes spiller i eliteserien neste sesong.

21 år gamle Eivind Erland Gade er én av mange unggutter i dette Sandnes-laget. Han innrømmer at han begynner å få skikkelig tro på at det som før sesongen var helt usannsynlig, nå skal bli en realitet.

– Sjansen for at vi rykker opp? De er gode. Jeg vil ikke snakke tall og prosent, men de er gode, sier han og smiler.

Jærbuer med opprykksnøkkelen?

Nærbø er i kjempeslag om dagen og har både Sandefjord (kommende helg), Sandnes og Runar igjen. Kampen mot Runar i Nye Loen er i siste serierunde. Da møter Sandnes Follo hjemme i Vågenhallen.

– Nærbø sitter litt på nøkkelen til hvordan opprykkskampen utspiller seg. De er i kjempeform om dagen og det er ikke utenkelig at hjemmekampen mot de i tredje siste runde blir avgjørende, sier Sedjak og smiler bare ved tanken.

– Hva er sannsynligheten for at vi får et eliteserielag i håndball nå?

– Sjansen er bedre nå enn den var før kampen, sier Sedjak tørt.

– Forskjellen ikke så stor

Eivind Erland Gade mener spillerne er klar for oppgaven om de skulle rykke opp – selv om historien viser at lagene som rykker opp som oftest tar turen ned igjen året etter. Som St. Hallvard, som var suverene i 1. divisjon og i fjor og har tapt 16 kamper på rad i år.

– Har dette laget noe i eliteserien å gjøre?

– Ja, klart det. Vi har målt krefter mot eliteserielag i cupene og forskjellen er ikke så stor. Det er klart det er et steg opp, men vi kommer også til å bli bedre av det, minner Gade om.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...