Klippen ber om en politisk sterk kvinne

I RAMPELYSET: Inger Klippen ønsker flere kvinner i front av partiet. Her taler hun til nominasjonsmøtets deltakere etter valget som førte til hennes posisjon som ordførerkandidat. Til høyre for Klippen står partileder Harald Nedrelid. Foto: Frode Olsen

Nyvalgt ordførerkandidat for Høyre, Inger Klippen, er tydelig på at hun vil ha en sterk kvinne ved sin skulder i valgkampen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 20.06.2018 kl 23:25

Inger Klippen har knapt tørket svetten etter valget mot Bjarte Sveinsvoll Dagestad, før hun snakker målrettet om fremtiden. En klar visjon er at hun ønsker å spille på lag med alle, men at hun ser for seg at partiet kumulerer minst én kvinne i tillegg til henne.

Når de politiske partiene kumulerer representanter, betyr det i realiteten at de får doble stemmer ved valget. Det er nominasjonskomiteene som innstiller kandidatene de ønsker skal prioriteres. For Høyres del, blir listen av kumulerte representanter stemt frem av medlemmene på et nominasjonsmøte etter sommerferien.

Nevner kandidater i fleng

Ved forrige valgperiode kumulerte Høyre Thor Magne Seland, Kenny Rettore, Solgull Klette og Martine Aarskog Borthen. På kommende liste ønsker Inger Klippen minst én sterk kvinne.

– Jeg er tydelig på at jeg ønsker et samarbeid med en sterk kvinne. Det tror jeg er gunstig inn mot kommunevalget neste år, sier Klippen.

Ordførerkandidaten trenger ikke lang betenkningstid før kandidatene nevnes i ubestemt rekkefølge.

– Sissel Vikse Falch, Solgull Klette, Anne Lise Falch Anfinsen, Renate Thunem og Anne Cathrin Østebø er alle gode eksempler på kandidater. Det finnes også flere. I det hele tatt er Høyre godt forspent med gode, kvinnelige kandidater. Det er gjerne slik i politisk sammenheng, at kvinner trenger litt mer betenkningstid sammenlignet med menn. Jeg håper kvinner i Høyre stiller opp. Det trenger partiet, sier Klippen.

Får støtte

Arne Norheim forteller at nominasjonskomiteen er godt i gang med det videre arbeidet for å fylle listene med målrettede kandidater.

– Jeg er helt enig med ordførerkandidaten. Nominasjonskomiteen kommer høyst sannsynlig med et forslag om å kumulere minst én kvinne i tillegg til Inger Klippen. I tillegg blir Bjarte Sveinsvoll Dagestad kumulert. Vår innstilling til prioriterte kandidater skal senere stemmes over blant medlemmene. Det skjer etter ferien. Nå er vi først og fremst glade for at Inger Klippen takket ja, så blir det opp til oss å finne kandidatene, sier Norheim.

Bjarte Sveinsvoll Dagestad sier at det også vil være naturlig at flere enn han fra Forsand vil stå på den prioriterte listen.

– Dersom Sandnes Høyre kumulerer åtte representanter, vil det være naturlig at to av dem er fra Forsand. Det kan være én måte å gjøre det på. Dette er selvsagt nominasjonskomiteen og senere medlemmene å avgjøre, sier Dagestad.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...