Hekta på påskepynt: – Klissete, men veldig kjekt!

I Figgjo barnehage lager Alma Vezir Rostad, Maiken Herrera Helland, Kian Tjessem-Myklebust, pedagogisk leder Cathrine Surdal, Emma Tengesdal Gilje, Julie Auglend Krågeland og barne- og ungdomsarbeider Anne Kristine Nordbø påskepynt. Foto: Maren Ege Tjoflåt

I Figgjo barnehage er barna i gang med nok en runde med laging av påskepynt. Ifølge pedagogisk leder Cathrine Surdal får ikke barna nok.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 28.03.2018 kl 13:52

– Barna elsker å lage påskepynt. I dag var det snakk om å gå tur, men de ville heller lage påskepynt. Når de er ferdig med en, så vil de lage enda flere, sier pedagogisk leder i Figgjo barnehage, Cathrine Surdal.

Opptatt av gjenbruk

De to siste ukene har barna laget flere ulike typer påskepynt. Barna har blant annet laget påskebilder med kaniner, påskekyllinger til å henge i taket, påskekyllinger som går på ski og kyllinger av melkekartonger med karse i.

– Vi er opptatt av gjenbruk, så vi lager pynten av ting vi allerede har, sier Surdal.

– Litt klissete

Over bordet er Alma Vezir Rostad (5) i full gang med en ny påskekylling. Denne gangen skal hun male den rød.

– Det er litt rart å lage påskepynt fordi det er litt klissete, men det er veldig kjekt også, sier Alma Vezir Rostad og smiler.

Alma Vezir Rostad på 5 år synes det er kjekt å lage påskepynt. Foto: Maren Ege Tjoflåt

Ifølge Surdal setter foreldrene utrolig stor pris på når barna kommer hjem med ny påskepynt. Dessuten synes hun det er kjekt å se hvor stolte barna blir når de viser frem pynten.

– Endelig blir det påskestemning hjemme sier foreldrene når de får pynten med hjem, sier Surdal.

Bruker kreativiteten

Ideene til påskepynten finner Surdal på Facebook, Pinterest og Instagram. Det er slik hun blir inspirert til alle de ulike figurene som barna lager i barnehagen.

– Det er kjekt når de kan gjøre ting på egen hånd, sier Surdal.

– De får virkelig brukt kreativiteten sin og laget sitt eget. Det er veldig kjekt, legger barne- og ungdomsarbeider Anne Kristine Nordbø til.
De har også hatt både påskesamlinger, påskevandring, eggejakt og påskehare på besøk.

Barna lager påskekyllinger med ski på beina. Foto: Privat

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...